Rapporter om SOS-barnebyer:

Overgrep og korrupsjon avdekket i SOS-barnebyer

Rapporter har avdekket overgrep, korrupsjon og misbruk av innsamlede midler i SOS-barnebyer. Organisasjonen innrømmer at de ikke har levd opp til sine løfter.

BEKLAGER: - Dette er dypt beklagelig og alvorlig for oss som har omsorg for barn og forvalter gaver og giveres tillit, sier generalsekretær i SOS-barnebyer. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
BEKLAGER: - Dette er dypt beklagelig og alvorlig for oss som har omsorg for barn og forvalter gaver og giveres tillit, sier generalsekretær i SOS-barnebyer. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOS-barnebyer informerte om rapporten til sine faddere onsdag.

I en epost skriver organisasjonen at de nylig har fått resultatet av to eksternt gjennomførte rapporter, som viser at enkeltsaker knyttet til overgrep, korrupsjon og misbruk av innsamlede midler, ikke har blitt håndtert i henhold til SOS-barnebyers internasjonale retningslinjer og prosedyrer.

Sakene strekker seg tilbake fra 1990 og fram til i dag, skriver Klassekampen.

- Dypt beklagelig

Ifølge avisa konkluderer rapporten fra det norske advokatfirmaet Wiersholm med at ledelsen har «unnlatt å tro på ofrene, beskytte dem og grundig undersøke de beskyldningene som har kommet».

- Dette er dypt beklagelig og alvorlig for oss som har omsorg for barn og forvalter gaver og giveres tillit. Og ikke minst er det alvorlig for dem som er blitt rammet, skriver generalsekretær Sissel Aarak i SOS-barnebyer Norge eposten til sine fadderne.

Kjent i lengre tid

I alt 22 konkrete saker er undersøkt. Enkelte av sakene vært kjent for SOS-barnebyer Norge i lang tid, men ifølge Aarak er det først nå at det har kommet fram at sakene ikke har vært håndtert godt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer