<strong>OVERGREPSSAK:</strong>  
Ettterforskningsleder Yngve Myrvoll sier at saken mot 30-åringen som er siktet for seksuelle overgrep mot elleve barnehagebarn kan ha et større omfang. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
OVERGREPSSAK: Ettterforskningsleder Yngve Myrvoll sier at saken mot 30-åringen som er siktet for seksuelle overgrep mot elleve barnehagebarn kan ha et større omfang. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer

- Overgrepene har skjedd i barnehagen

Siktede har erkjent å ha tatt seksualiserte bilder av barnehagebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Tromsø har siktet en barnehageansatt i 30-åra for overgrep mot elleve barn.

Mannen ble pågrepet etter at politiet mottok en bekymringsmelding fra foreldre i barnehagen den 6. mai i år.

Mannen er siktet for seks tilfeller av seksuell omgang med barn under 10 år. Han er også siktet for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd.

Politiet opplyser at overgrepene kan ha pågått over flere år. Mannen har vært ansatt i barnehagen siden 2008.

Har erkjent overgrep Den siktede har erkjent flere overgrep og gitt politiet detaljerte opplysninger i avhør som har vært med på å belyse saken.

- Overgrepene i form av seksuell omgang har skjedd i barnehagen, men vi ønsker ikke å gå inn på graden av overgrepene som barna har vært utsatt for, sier etterforskningsleder Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt til Dagbladet.

- Han har også tatt bilder som viser seksualisert framstilling av barn. Disse er tatt på ulike steder i barnehagen, og han har erkjent å ha tatt bildene, sier Myrvoll.

Politiet har tatt beslag av bildemateriale hjemme hos mannen, og undersøker om bildene kan ha blitt spredd til andre.

Tilknyttet idrettslag Myrvoll utelukker ikke at det kan være flere fornærmede i saken, som fortsatt er under etterforskning.

- Vi jobber med å avdekke omfanget, sier han.

Den siktede er ikke straffedømt fra før av. Tromsø-politiet har heller ikke mottatt noen bekymringsmelding om mannen før 6. mai.

Myrvoll bekrefter at mannen også er tilknyttet et idrettslag.

- Vi har ikke fått informasjon om at det skal ha skjedd overgrep i den forbindelse, sier Myrvoll.

- Beklager på det sterkeste Barnehagen hvor den siktede jobbet kom onsdag med en uttalelse i forbindelse med overgrepssaken som nå er under opprulling.

- Vi beklager på det sterkeste den fortvilte situasjonen alle involverte nå befinner seg i. Spesielt tenker vi på barna som ikke har opplevd den tryggheten de skulle hatt, og foreldrene som nå lever i uvisshet over hva som har skjedd, skriver barnehagen i en uttalelse gjennom Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

De sier de har omtrent like mange spørsmål som foreldrene, og at håper å få svar på dem når politiet har etterforsket saken ferdig.

- Vi håper å få svar på dem når politiet har gjort den viktige jobben med å etterforske saken. Barnehagens hovedfokus er at barn, foreldre og ansatte blir ivaretatt på en best mulig måte ut i fra hver enkelt sine behov og ønsker. De ansatte har stilt opp på en fantastisk måte — og det er viktig for oss å ta vare på de for å kunne levere et godt barnehagetilbud til beste for barna fremover, står det videre.

Krisehjelp fra kommunen Tromsø kommune etablerte i forrige uke et ressursteam bestående av to helsesøstre og en kommunepsykolog, og i dag har de satt inn ekstra ressurser med representanter fra PPT-tjenesten.

- Vi har en tett dialog med den aktuelle barnehagen og bistår dem med det de måtte ha behov for, blant annet på personalsiden, sier kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i Tromsø kommune til Dagbladet.

Kommunen har også økt beredskapen på alle skoler i kommunen.

- Skolehelsetjenesten er styrket, i og med at det er barn som har gått i barnehagen og nå går på skolen, sier Jakobsen.

Tilsyn i 2012 Barnehagen hvor overgrepssaken er under opprulling er privat, men kommunen har ansvaret for tilsynet med alle barnehager. Det ble sist ført tilsyn med barnehagen i 2012, opplyser Jakobsen.

- Selv om det ikke er en kommunal barnehage, tar vi det med samme type alvor som om det var vår egen barnehage. Vi vil gjennomføre et nytt tilsyn når tida er riktig for det, sier Jakobsen.

Den siktede sitter varetektsfengslet, og politiet vil i morgen begjære den siktede varetektsfengslet for ytterligere fire uker.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra mannens forsvarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer