Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overgreps-biskopen får fortsatt lønn fra Norge

Får fremdeles utbetalt over 8000 kroner i måneden fra den katolske kirken i Norge.

FÅR PENGER: Til tross for at han har tilstått overgrep, gått av som biskop og forlatt Norge, forsørges han fremdeles av den katolske kirke i Norge.
FÅR PENGER: Til tross for at han har tilstått overgrep, gått av som biskop og forlatt Norge, forsørges han fremdeles av den katolske kirke i Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Til tross for at den tidligere katolske biskopen i Trondheim Georg Müller har innrømmet seksuelle overgrep mot en altergutt, og ble avskjediget i juni, får han fremdeles utbetalt godtgjørelse hver måned fra den katolske kirken i Norge.

Kirkens overhode i Norge, biskopen for Trondheim og Oslo, Bernt Eidsvig, bekrefter overfor Dagbladet at Georg Müller har fått utbetalt over 8000 kroner hver eneste måned etter at han annonserte sin egen avgang under den katolske høymessen i Trondheim søndag 7. juni i fjor.

Det vil si at Müller har fått utbetalt minst mellom 80 000 og 100 000 kroner etter at han forlot Norge, til tross for at avskjeden har bakgrunn i overgrepssaken der han selv hadde tilstått å ha misbrukt en mindreårig altergutt seksuelt i Trondheim.

- Det stemmer ar han har mottatt penger fra bispedømmet etter at han gikk av. Müller har fått utbetalt over 8000 kroner i måneden. Grunnen til dette er at hans orden ikke plikter å forsørge ham etter at han er blitt utnevnt til biskop, fortklarer Eidsvig overfor Dagbladet.

Derfor har bispedømmet i Norge forsørget biskopen selv om han har innrømmet seksuelle overgrep mot en altergutt, og forlatt menigheten i Norge. Eidsvig hevder bispedømmet ikke har hatt noe valg.

- Jeg har prøvd å få avsluttet disse pengeoverføringene. Jeg opplever det som urettferdig at vi som et lite kirkesamfunn skal ha denne type utgifter, sier Eidsvig til Dagbladet.

Biskopen sier han blant annet har tatt saken opp med Vatikanet, men at de ikke har gitt det norske bispedømmet gehør enda.

SENDER PENGER: Biskop Bernt Eidsvig (bildet) innrømmer at bispedømmet i Norget fremdeles utbetaler over 8000 kroner i måneden til Georg Müller. Foto: katolsk.no
SENDER PENGER: Biskop Bernt Eidsvig (bildet) innrømmer at bispedømmet i Norget fremdeles utbetaler over 8000 kroner i måneden til Georg Müller. Foto: katolsk.no Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!