Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overgrepsanklaget hjelpepleier får jobben tilbake

Inngått rettslig forlik med kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hjelpepleier som er ansatt på Lindeberg omsorgssenter, får nå jobben tilbake etter at Oslo kommune har inngått rettslig forlik med ham. Hjelpepleieren ble i 2011 anklaget for å ha begått seksuelle overgrep mot en pasient, men ble senere renvasket for anklagen.

Kommunen har likevel nektet å gi ham jobben på Lindeberg tilbake, men etter to år får han nå gå tilbake til jobben, skriver Kommunal Rapport.

Avtalen mellom hjelpepleieren og kommunen skal også innebære at han får utbetalt 400.000 kroner i erstatning fra sin arbeidsgiver.

LO i Oslo kommune har engasjert seg sterkt i saken og har vært kritisk til at kommunen har stengt hjelpepleieren ute fra sin arbeidsplass i to år og to uker.

- Vi håper seieren setter ei grense for hvor langt en arbeidsgiver kan gå i å trakassere en arbeidstaker på grunnlag av usanne beskyldninger. Dette kan få stor betydning både for arbeidstakere og tillitsvalgte, sier Roy Pedersen, leder for LO i Oslo.

I en rapport som kommunerevisjonen la fram i sommer, fikk både eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) kritikk for sin håndtering av saken.

(NTB)