Overgreps­anmeldelse henlagt for tredje gang

Anja Helén Fagerli ventet over to år på svar om hun fikk saken sin gjenopptatt. Nå har statsadvokaten bestemt seg - saken forblir henlagt.

HAR VENTET: I 2017 ble Anja Fagerlis sak begjært gjenopptatt.To år senere har hun fått svar - saken forblir henlagt. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet.
HAR VENTET: I 2017 ble Anja Fagerlis sak begjært gjenopptatt.To år senere har hun fått svar - saken forblir henlagt. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anja Helén Fagerli (34) fortalte i Dagbladet 4. mai i år om seksuelle overgrep hun mener seg utsatt for av en voksen mann fra hun var tre til hun var ni år gammel.

I 1994 ble forholdet anmeldt første gang. Et halvt år seinere ble saken henlagt på «bevisets stilling». I 2014 ble forholdet anmeldt på nytt, men henlagt som foreldet kort tid etter. I februar 2017 ble saken begjært gjenopptatt.

Nylig fattet statsadvokaten i Troms og Finnmark, Tor Børge Nordmo, avgjørelse i saken: Det er ikke grunnlag for gjenåpning av sak.

Anja Fagerli er skuffet over statsadvokatens avgjørelse.

- Jeg føler jeg ikke har blitt hørt eller tatt på alvor, verken nå som voksen eller da jeg fortalte om overgrepene som niåring. Jeg stiller spørsmål til hva som faktisk er blitt gjort av etterforskning og hva henleggelsen baserer seg på, når de har mottatt såpass mye ny informasjon som taler min sak, sier hun.

Hennes advokat Thea Totland i Barneadvokatene, synes det er trist, men ikke overraskende, at saken ikke gjenopptas.

- De fleste saker som omhandler overgrep av barn, blir henlagt, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer