Overgrepsanmeldt lege fikk fastlegeavtale

Mens politiet etterforsket legen for fire tilfeller av seksuelle overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||- Dette er en svært alvorlig sak, og det er relevant å spørre hvordan det henger sammen at mannen fikk fortsette å jobbe som lege etter at han ble anmeldt for seksuelle overgrep, sier Rune Tjæsvoll, seniorrådgiver i Helsetilsynet i Hordaland til Bergens Tidende.

Legen var i 2008 ansatt i en kommune i Rogaland. Fire kvinner leverte inn anmeldelser mot ham sommeren 2008. I forbindelse med legesjekk skulle legen ha befølt dem på rumpe, i skrittet og på brystene. I høst ble legen dømt til 120 dagers betinget fengsel for overgrepene. Saken er anket og legen har ikke erkjent straffskyld.

Allerede i midten av juni 2008 var Helsetilsynet i Rogaland orientert om saken, viser dokumenter fra Statens helsetilsyn. Men Helsetilsynet i Rogaland informerte ikke Statens helsetilsyn om saken før etter at tiltale var tatt ut mot legen i april i år. I mellomtiden hadde legen sluttet i Rogaland og flyttet til bergensområdet. I desember i fjor fikk han jobb som fastlege i Bergen kommune. Han jobbet et halvt år i Bergen fram til legeautorisasjonen ble suspendert 30. juli i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer