Overgrepsdømt henges ut i Trondheim

Flere plakater i et nabolag i Trondheim identifiserer en overgrepsdømt mann med fullt navn, bilde og adresse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Flere plakater i et nabolag i Trondheim identifiserer en overgrepsdømt mann med fullt navn, bilde og adresse. Mannen har nylig flyttet til et område med mange barnefamilier.

Det var i desember at det dukket opp flere plakater av mannen i 40-årene i bydelen i Trondheim. I tillegg til et stort bilde av mannen, identifiseres han med fullt navn og adresse på plakatene, skriver Adresseavisen.


Mannen ble i 2003 dømt til fem år i forvaring for seksuell omgang med barn under 14 år. Minstetiden var på tre år. I 2007 hadde mannen sonet ferdig dommen sin.


Politiet påpeker at det er straffbart å henge ut en person med navn og bilde.


- Man kan bli dømt til fengsel i to år for denne typen aktivitet. Det er ikke uvanlig at slike saker bøtelegges, opplyser politiinspektør Jarle Wikdahl i Sør-Trøndelag politidistrikt.


Den overgrepsdømte har bosatt seg i en kommunal leilighet i et område hvor det bor mange barnefamilier. Mannen i 40-årene sier til avisen at han føler seg trakassert. Han skal ha fått bilen sin ramponert, men sier likevel at han kommer til å boende i nabolaget i mange år. (NTB)