Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overgrepsdømt nordmann skal være benådet i Gambia

Ble pågrepet i 2010.

ARRESTERT: På dette soverommet ble den 45 år gamle mannen fra Telemark pågrepet av gambisk politi i 2010. Han skal nå være benådet. Foto: Tore Meek / Scanpix
ARRESTERT: På dette soverommet ble den 45 år gamle mannen fra Telemark pågrepet av gambisk politi i 2010. Han skal nå være benådet. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det som framstår som en pressemelding fra det gambiske justisdepartementet er en nordmann i 50-åra benådet etter å ha blitt pedofilidømt i landet i 2010.

Telemarkingen har sittet i fengsel i Gambia siden like før nyttår i 2010, da han ble tatt på soverommet sitt sammen med seks gambiske smågutter, hvorav den yngste var tre år.

Han skal også ha hatt omfattende bildemateriale, som skal vise overgrepene.

Advokat Sigurd Klomsæt har bistått den overgrepsdømte nordmannen og besøkte ham i fengselet sist i 2011.

Klomsæt er kjent med opplysningene fra gambiske myndigheter, men sier til NRK at han ikke har snakket med sin klient eller fått det bekreftet fra annet hold.

Mannen er også siktet for å ha forgrepet seg på en mindreårig gutt i Oslo og er i Norge dømt for seksuelle overgrep blant annet mot sin egen sønn.

I 2012 ble han dømt til tre års fengsel med hardt straffarbeid. Telemarkingen ble i tillegg dømt til å betale overgrepsofrene, som er i alderen tre til ti år, 120 000 kr i erstatning.

Han fikk fratrekk for to år i varetekt. Dommeren påpekte at han bør utleveres til Norge etter endt soning for forholdene han er siktet for her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!