Overgrepsleger er tilbake på jobb med nye pasienter

Legene sexmisbrukte sine egne pasienter og ble avslørt. Nå er de er de tilbake i jobb igjen ved sykehus og helseinstitusjoner. Pasientene vet ingenting.

TILBAKE PÅ JOBB MED PASIENTER: Tre av de fire legene over er tilbake på jobb med pasienter, etter at de er avslørt som seksualovergripere og først har mistet legeautorisasjonene i Norge. Tre av dem har fått tilbake autorisasjonen av Helsetilsynet og Helsepersonellnemda. Den siste jobber på et sykehus i utlandet. Foto: Privat og Øistein Norum Monsen/Dagbladet
TILBAKE PÅ JOBB MED PASIENTER: Tre av de fire legene over er tilbake på jobb med pasienter, etter at de er avslørt som seksualovergripere og først har mistet legeautorisasjonene i Norge. Tre av dem har fått tilbake autorisasjonen av Helsetilsynet og Helsepersonellnemda. Den siste jobber på et sykehus i utlandet. Foto: Privat og Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en ny serie kan Dagbladet avdekke hvordan fire leger som er avslørt for å begå seksuelle overgrep mot sine pasienter, de siste årene har fått nye legejobber med Helsetilsynets godkjennelse.

Helsepersonelloven åpner for at leger kan få tilbake autorisasjonen sin, dersom Helsetilsynet eller Helsepersonellnemda mener det ikke er fare for nye overgrep mot pasienter.

Tilbake i jobb Dagbladet har kartlagt en rekke leger som de siste årene har mistet autorisasjonen sin for overgrep, flere av dem er nå tilbake i jobb:

• En lege begikk flere seksuelle overgrep mot pasienter da han var fastlege i Follo over flere år, ifølge Helsetilsynet. De fratok mannen autorisasjonen i 2010, men ga ham i samme vedtak en begrenset autorisasjon som gir ham rett til pasientkontakt. Mannen har siden da jobbet en lengre periode ved et stort sykehus på Østlandet.

• En lege ble fratatt autorisasjonen da Helsetilsynet konkluderte med at han hadde seksuelle motiver for å gjennomføre gynekologiske undersøkelser på fem kvinnelige pasienter. Mannen ble frikjent i retten, på tross av tilsynets vedtak. I fjor jobbet legen med pasienter ved en stor helseinstitusjon på Østlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer