- HAN HADDE FULL KONTROLL: Mari (21) forsøkte allerede i 2009 å anmelde 38-åringen for overgrepene. Saken ble den gang henlagt. Hun er i dag lettet over at 38-åringen er dømt til 15 års forvaring. - Jeg har tenkt på dette døgnet rundt, og er glad for at han nå ikke kan gjøre noen andre noe vondt, sier Mari (21) til Dagbladet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
- HAN HADDE FULL KONTROLL: Mari (21) forsøkte allerede i 2009 å anmelde 38-åringen for overgrepene. Saken ble den gang henlagt. Hun er i dag lettet over at 38-åringen er dømt til 15 års forvaring. - Jeg har tenkt på dette døgnet rundt, og er glad for at han nå ikke kan gjøre noen andre noe vondt, sier Mari (21) til Dagbladet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Overgrepsoffer (21): - Jeg følte jeg ikke hadde sjanse til å komme meg vekk

38-åring anker forvaringsdommen i Elverum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM: (Dagbladet) - Jeg er veldig letta. Jeg har tenkt på dette døgnet rundt, og er glad for at han nå ikke kan gjøre noen andre noe vondt, sier Mari (21) til Dagbladet.

Hun er et av ofrene til 38-åringen som i Sør-Østerdal tingrett i dag ble dømt til 15 års forvaring for grove voldtekter og neddoping av til sammen fem kvinner.  

- Hadde kontroll over meg Mari anmeldte 38-åringen allerede i 2009. Saken ble da henlagt grunnet manglende bevis mot gjerningsmannen.

- Da følte jeg meg latterliggjort, forteller Mari.

Hun forteller at det var på sommeren 2008 at hun befant seg mye i 38-åringens leilighet.

- Jeg følte han hadde full kontroll over meg. Det var mye rus, trusler og vold inne i bildet. Jeg følte jeg ikke hadde sjans til å komme meg vekk, sier hun.

Hun forteller at rettssaken som har gått i Sør-Østerdal tingrett i Elverum har vært belastende for henne.

- Det har vært veldig tøft, og en stor påkjenning. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake i jobb, sier hun.

Anker dommen 38-åringens forsvarer Steinar Jacob Thomassen forteller til Dagbladet at hans klient ikke godtar den strenge dommen.

- Jeg har snakket med min klient og gått gjennom dommen med ham. Han tok det med fatning, men var klar på at han vil anke på stedet når han får dommen forkynt i fengselet.

Forsvareren legger til at det ennå ikke er avklart hvorvidt hans klient vil anke på alle punkter i dommen.

- Men han vil be om en fornyet behandling av erstatningspørsmålet, sier Thomassen.

Forberedt på ny runde Mari sier at er forberedt på en runde to i retten:

- Det er jeg forberedt på. Det blir utfordrende, men jeg har faktisk enda mer jeg vil si under ny runde i retten, sier hun.

Statsadvokat Iris Storås har vært aktor i saken mot 38-åringen.

- Vi er fornøyde med å ha fått fullt medhold av dommerne, sier Storås til Dagbladet.

FORNØYD MED DOM: Aktor Iris Storås er fornøyd med at 38-åringen ble dømt til 15 års forvaring. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
FORNØYD MED DOM: Aktor Iris Storås er fornøyd med at 38-åringen ble dømt til 15 års forvaring. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer