<strong>OMFATTENDE:</strong> En barnehageansatt mann er tiltalt for overgrep mot en rekke barn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OMFATTENDE: En barnehageansatt mann er tiltalt for overgrep mot en rekke barn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Overgrepssaken i Tromsø: Enda flere barn enn først antatt skal være utsatt for overgrep

Utvidet siktelse mot 30-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som er siktet for overgrep mot flere barn i en Tromsø-barnehage, er nå siktet for overgrep mot 17 barn. Tidligere omfattet siktelsen 11 barn.

Det kommer fram i et brev politiet har sendt til foreldrene til barna i saken i dag, torsdag.

- Det er nå utarbeidet ny siktelse i saken. Den er utvidet fra 11 til 17 barn. Alle barna som er omhandlet i siktelsen er avhørt, og foreldrene er følgelig avhørt og orientert», skriver politiet i brevet.
Samtidig melder de at de vil orientere pressen om den utvidede siktelsen seinere i dag.

- Jeg kan ikke kommentere saken ennå, men vi kommer til å sende ut en invitasjon til en pressebrief og statusoppdatering i forhold til fengsling og siktelsen. Det det blir klokka 12, sier påtaledeleder Einar Lysnes til Dagbladet. 

32 punkter Siktelsen omfatter nå 32 punkter, kommer det fram i brevet. Det omfatter seksuell omgang med barn, gjentatt seksuell omgang med barn, seksuelt krenkende/uanstendig atferd og seksuell handling.

LES OGSÅ: Her ble overgrepene begått: - Det er enklere å lure seg bort og begå overgrep hvis ingen kan se det.

«Ett av tilfellene er juridisk likestilt med samleie, ved at siktede har forsøkt å få et barn til å ta siktedes penis i munnen», skriver politiet.

Overgrepene har skjedd i barnehagen og i barnehagens områder. Til sammen 41 barn er avhørt, og noen dommeravhør gjenstår. Det eldste tilfellet av overgrep ligger skal ha skjedd for tre år siden.

«Vi har ikke konkret mistanke om at det er begått overgrep før dette», skriver de.

30-åringen ble arrestert den 6. mai og dagen etter ble det klart hva arrestasjonen dreide seg om.

«Har vært populær» Politiet avslutter brevet med råd til hvordan foreldrene kan snakke med barna sine om det som har skjedd.

«Videre ønsker vi å understreke at mannen har vært en populær og godt likt mann blant barna. Selv om barn er utsatt for overgrep, kan de like mannen godt, og noen savner han og ønsker han tilbake.»

«Dette er vanlig, og det er viktig at barna også får lov å ha gode minner om han. Vi råder dere derfor til å støtte barna på at det er lov og greit å føle det sånn. Forklar hvordan det er i fengsel, at det er mat og seng og TV der, slik at de ikke trenger å være redde for at han «sitter i et mørkt hull i jorda», slik barn kan tro etter å ha sett på f.eks tegnefilmer. I tillegg kan man forklare at det er galt det han har gjort.»

Ikke ytterligere bildemateriale Det ble tatt beslag av datamateriale hjemme hos den siktede mannen, som hadde vært ansatt i åtte år da han ble pågrepet.

«Det er ikke funnet ytterligere bildemateriale utover det vi tidligere har opplyst, og vi har heller ingen informasjon om at materialet er delt, men vi er ikke ferdige med undersøkelsen», skriver politiet om det.

Påtaleleder Einar Sparboe Lysnes og leder for kriminalavdelingen, politioverbetjent Yngve Myrvoll, vil være til stede under pressekonferansen på politihuset i Tromsø klokka 12.

Dagbladet følger saken.

Har du tips? Send SMS til 2400, e-post til 2400@db.no eller ring oss på 24 00 00 00.

<strong>SIKTET:</strong> Mannen er siktet for overgrep mot 17 barn i barnehagen han jobbet i. Foto: Privat
SIKTET: Mannen er siktet for overgrep mot 17 barn i barnehagen han jobbet i. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer