Overgrepssaken i Trøndelag: Tilbød siktet mann å forgripe seg på sin egen datter

Politiet etterforsker om chattingen førte til handling.

 CHATTET OM OVERGREP:  To av de ni siktede i overgrepssaken i Sør-Trøndelag politidistrikt skal chattet med hverandre om overgrep. Den ene skal ha tilbudt den andre å forgripe seg på sin egen datter i chat-samtalen de to hadde, erfarer Dagbladet. Foto: NTB Scanpix
CHATTET OM OVERGREP: To av de ni siktede i overgrepssaken i Sør-Trøndelag politidistrikt skal chattet med hverandre om overgrep. Den ene skal ha tilbudt den andre å forgripe seg på sin egen datter i chat-samtalen de to hadde, erfarer Dagbladet. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én av de i alt ni siktede i overgrepssaken i Trøndelag, skal ha tilbudt en av de andre siktede å forgripe seg på sin egen datter.

Saken omhandler et rekordbeslag av overgrepsbilder, og har nå også vokst til å omhandle faktiske overgrep mot barn. Saken strekker seg også utover Norges landegrenser.

Politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt, Marianne Høyer, ønsker ikke å kommentere den konkrete saken.

- Det jeg kan si at dette er den type problemstillinger vi jobber med, og er grunnen til at vi prioriterer denne saken så høyt, sier Høyer til Dagbladet.

- Aner konturene av et nettverk Hun kan imidlertid bekrefte at flere av de ni siktede har snakket med hverandre om overgrep.

- Vi aner konturene av et nettverk her, og jobber altså med å bekrefte eller avkrefte om overgrepene som det blir chattet om, faktisk har skjedd eller om det bare er fantasier eller noe annet, sier politiadvokaten.

Slik står saken nå Mandag formiddag sendte Sør-Trøndelag politidistrikt ut en pressemelding om hvordan saken går. Saken, som startet som en overgrepsbildesak, har nå vokst seg større enn først antatt og angår nå nesten hele Norge, og også deler av utlandet.

• 19 politidistrikter i Norge er nå involvert.

• Flere faktiske overgrep er avdekket i Norge, og det er identifisert flere norske ofre.

• Tre av de ni siktede i saken i Sør-Trøndelag, er også blitt siktet for faktiske overgrep. Alle ni har på et tidspunkt vært varetektsfengslet.

• Kripos har sendt 52 saker til Interpol - alle med utspring i etterforskningen i Sør-Trøndelag.

• Én person er pågrepet i Storbritannia som følge av saken i Sør-Trøndelag.

Og Sør-Trøndelag politidistrikt varsler flere pågripelser i tiden som kommer.

Chattet om datter De to overgrepssiktede mennene skal ha chattet med hverandre på nettet om overgrep, og det var i disse samtalene at den første tilbød den andre å forgripe seg på sin egen datter. Politiet etterforsker nå om overgrepet som det ble chattet om, faktisk fant sted.

Da de to mennene ble begjært varetektsfengslet i sommer, ble deler av samtalen på nettet referert i retten.

 ETTERFORSKER:  Politiadvokat Marianne Høyer forteller at Sør-Trøndelag politidistrikt etterforsker om samtaler de ni siktede skal ha hatt om overgrep, har handlet om faktiske overgrep. Foto Gorm Kallestad / NTB Scanpix
ETTERFORSKER: Politiadvokat Marianne Høyer forteller at Sør-Trøndelag politidistrikt etterforsker om samtaler de ni siktede skal ha hatt om overgrep, har handlet om faktiske overgrep. Foto Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

- Hvor langt er du villig til å la meg gå, skal den ene overgrepssiktede mannen ha spurt den andre, ifølge Adresseavisa.

Rullet opp etter Kripos-tips Det var i april i år at politiet i Sør-Trøndelag rullet opp overgrepssaken da de fikk tips av Kripos om en 48 år gammel mann fra Trondheims-regionen som satt på store mengder overgrepsbilder.

Hjemme hos 48-åringen beslagla politiet flere millioner bilder og tusenvis av filmer.

Materialet er det største beslaget av overgrepsbilder politiet i Sør-Trøndelag noen sinne har gjort, og trolig også det største i norgeshistorien.

Kjent i internasjonale nettverk Rekordbeslaget hos 48-åringen førte politiet til flere personer i det Sør-Trøndelag politidistrikt beskriver som en ring, eller et nettverk. Ytterligere beslag av overgrepsbilder hos personene i denne ringen, førte til flere pågripelser.

I juli skrev Dagbladet at 48-åringen var kjent blant nettverk og ringer som deler overgrepsbilder av barn, ikke bare i Norge, men i hele verden.

Basert på samlingen til den 48 år gamle mannen har politiet tidligere uttalt at han må ha holdt på i over 10 år.

- Ingen av de andre er i nærheten av å ha like mye som 48-åringen. Vi ser på ham som kongen på haugen, sa politietterforsker Marit Sem om 48-åringen da.