ALVORLIG SIKTELSE: Den barnehageansatte mannen i 30-åra er siktet for å ha misbrukt elleve barn. Her politiets etterforskningsleder Yngve Myrvoll (i midten) under en pressekonferanse tidligere i dag. Foto:  Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
ALVORLIG SIKTELSE: Den barnehageansatte mannen i 30-åra er siktet for å ha misbrukt elleve barn. Her politiets etterforskningsleder Yngve Myrvoll (i midten) under en pressekonferanse tidligere i dag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB ScanpixVis mer

Overgrepssiktedes venner: - Han er en super fyr

Er sjokkert over at mannen i 30-åra er siktet for overgrep mot elleve barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Tromsø opplyste i dag at en barnehageansatt i 30-åra er siktet for overgrep mot elleve barn.

Dagbladet har vært i kontakt med venner av siktede. De omtaler ham som en super fyr.

Erkjenner ovegrep - Jeg klarer ikke tro på det, selv om jeg samtidig skjønner at dette kanskje er sant, sier en av vennene.

Mannen er siktet for seks tilfeller av seksuell omgang med barn under ti år, og fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd. Han har i avhør erkjent flere overgrep og gitt politiet detaljerte opplysninger som har vært med på å belyse saken. Overgrepene skal ha skjedd i barnehagen.

Vennene til den overgrepssiktede mannen forteller at de fikk vite om siktelsen onsdag morgen.

- Vi er i sjokk. Det er ikke dette man ser for seg at din beste venn kan gjøre.

Trener Det kom også fram i dag at den siktede tidligere var trener for et idrettslag i Tromsø. Det bekrefter organisasjonssjef i Tromsø idrettskrets, Sylvi Hofstad, overfor Dagbladet.

Etterforskningsleder i Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll, forteller at det foreløpig ikke er noe håndfast som tyder på at den siktede har begått overgrep i idrettsmiljøet, men sier samtidig at det kan forandre seg.

- Vi har ingen konkrete opplysninger der om overgrep, men idrettslaget har vært litt seint ute med å komme med informasjon. Vi kan ikke se bort fra at det vil komme ting også derfra etter hvert, sier han.

Samarbeider Den siktedes forsvarer, Anja Støback Bjørsvik, sier til Dagbladet at hennes klient, etter politiets begjæring, har samtykket til fire nye uker i varetekt. Han ble pågrepet 6. mai.

- Han samarbeider med politiet, og gjør sitt for at saken skal få en snarlig oppklaring. Jeg skal ikke gå inn på detaljer i dette samarbeidet, sier Bjørsvik.

Etterforskningsleder Myrvoll er derimot ikke like sikker på at dette samarbeidet er helhjertet.

- Det stemmer at han har erkjent flere overgrep. Det er alltid noen mekanismer i et avhør som vi ikke kan si så mye om, men det handler ikke om noen uforbeholden tilståelse, sier han.