Overgrepssiktet (23) varslet selv politiet om sin dragning mot barn

Sju måneder senere er han siktet for overgrep mot småjenter.

JOBBET I BARNEHAGE: Samtidig med at han jobbet i barnehage, merket den siktede 23-åringen at han hadde en dragning mot små barn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JOBBET I BARNEHAGE: Samtidig med at han jobbet i barnehage, merket den siktede 23-åringen at han hadde en dragning mot små barn. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mannens forsvarer Øivind Østberg bekrefter overfor Dagbladet at 23-åringen allerede i mars tok kontakt med politiet og ba om psykologhjelp.

Dragning mot barn Dette fordi han merket at han følte en seksuell dragning mot små barn.

- Han fikk så noen psykologtimer, noe han merket at hjalp betraktelig. Etter hvert fikk han beskjed om at han måtte betale for psykologhjelpa selv, noe han ikke hadde råd til. Dermed tok psykologbehandlingen slutt, sier Østberg.

23-åringen har en 100 prosent stilling som assistent i en barnehage i Oslo, men hadde i 2008 en nettoinntekt på under 120 000 kroner. Ved siden av levekostnadene betaler han etter hva Dagbladet får opplyst barnebidrag for to barn som er bosatt i Norge.

Beklager - Han er svært lei seg, og beklager på det sterkeste det som har skjedd. Det var på det tidspunktet ingen mistanke om at han hadde begått noen form for overgrep, sier Østberg.

Siktede kom til Norge som 11-åring, og har etter hva Dagbladet kjenner til en svært vanskelig forhistorie - som involverer overgrep fra betrodde omsorgspersoner.

Han samtykket i dag til fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll. Han vil få tett, medisinsk oppfølging mens han sitter varetektsfengslet.

Flere saker Pågripelsen skjedde etter at 23-åringen skal tok kontakt med to barn i 11-årsalderen på Lambertseter i Oslo i 13.30-tida lørdag. Ett av barna ble antastet. Mannen er i dag siktet for to forhold, og erkjenner straffskyld.

Politiet etterforsker om mannen kan knyttes til opptil et 30-talls tilfeller av overgrep mot barn, de siste to månedene.

- SVÆRT LEI SEG: Det bekrefter advokat Øyvind Østberg. Foto: Torgeir Krokfjord/Dagbladet
- SVÆRT LEI SEG: Det bekrefter advokat Øyvind Østberg. Foto: Torgeir Krokfjord/Dagbladet Vis mer

- Vitnebeskrivelsene stemmer godt, med en afrikaner med kort hår som tok seg rundt på en svart herresykkel, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

- Vi vil nå gjennomføre avhør av siktede, vitner og pårørende, og håper å vite mer om dette i løpet av de neste dagene.

Politiadvokaten henviser til politiinspektør Hanne Kristin Rohde for kommentarer til at mannen selv tok kontakt med politiet. Dagbladet har ikke lykkes i å nå Rohde i kveld.

FIKK MEDHOLD: Siktede aksepterte fire ukers varetekt, som politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ba om. Foto: Torgeir Krokfjord/Dagbladet
FIKK MEDHOLD: Siktede aksepterte fire ukers varetekt, som politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ba om. Foto: Torgeir Krokfjord/Dagbladet Vis mer