ORIENTERER:. Politiet i Tromsø, her da de orienterte om den omfattende overgrepssaken i mai. I dag skal de orientere om den utvidede siktelsen. Fra venstre er Ståle Luther, leder av Barnehuset i Tromsø, etterforskningsledfer Yngve Myrvoll og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes, Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
ORIENTERER:. Politiet i Tromsø, her da de orienterte om den omfattende overgrepssaken i mai. I dag skal de orientere om den utvidede siktelsen. Fra venstre er Ståle Luther, leder av Barnehuset i Tromsø, etterforskningsledfer Yngve Myrvoll og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes, Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB ScanpixVis mer

Overgrepssiktet barnehageansatt fengsles i fire nye uker

Skal ha forgrepet seg på barna i lek- og stellesituasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den barnehageovergrepssiktede 30-åringen i Tromsø, fortsettes å holdes i varetekt. I dag samtykket han til å sitte inne i ytterligere fire uker.

Det opplyser politiet i Tromsø på en pressekonferanse i forbindelse med den utvidede siktelsen mot den barnehageansatte.

*Saken oppdateres.

- Lek- og stellesituasjoner - Siktede samtykket i dag til varetektsfengsling. Han er varetektsfengslet i fire nye uker, til 16. juli. Han er undergitt brev- og besøksforbud, sier påtaleleder Einar Sparboe Lysnes.

Han har erkjent noen av punktene i siktelsen, opplyser politiet.

- Vi har avhørt siktede seks ganger, og det er en viss utvikling i hva han forklarer i forhold til det som har skjedd. Siktedes modus har vært å utsette barn for overgrep i forbindelse med lek- og stellesituasjoner, sier han.

Torsdag morgen meldte Dagbladet at siktelsen nå skal omfatte overgrep mot 17 barn. Tidligere omfattet siktelsen 11 barn.

Hvordan har barna det? spør en journalist.

- De barna og deres foresatte blir tatt hånd om av Barnehuset i samarbeid med politiet. De får individuell oppfølging i forhold til det de har vært utsatt for, sier politioverbetjent Yngve Myrvoll.

40 bilder Politiet har funnet 40 seksualiserte bilder av barn. Mange av dem er av samme barnet. Politiet sier de ikke har grunn til å tro at bildene er delt med andre.

Tromsø-politiet har kommet langt i etterforskningen, sier de.

- Det er for tidlig å sette en sluttstrek, men i dag har vi god oversikt over saken, og det er ingenting som tyder på et større omfang enn dette, sier Myrvold.

Den utvidede siktelsen kom først fram i et brev som i dag tidlig ble sendt til foreldrene i saken. Der skriver politiet at siktelsen nå omfatter 32 punkter, deriblant seksuell omgang med barn, gjentatt seksuell omgang med barn, seksuelt krenkende/uanstendig atferd og seksuell handling.

«Ett av tilfellene er juridisk likestilt med samleie, ved at siktede har forsøkt å få et barn til å ta siktedes penis i munnen», skriver politiet.

Tre år tilbake i tid Det er påtaleleder Einar Sparboe Lysnes og leder for kriminalavdelingen, politioverbetjent Yngve Myrvoll, som er til stede på pressekonferansen på politihuset i Tromsø.

Den 30 år gamle mannen ble pågrepet 6. mai, og dagen etter ble det klart hva saken dreide seg om.

Politiet skriver i brevet at overgrepene har skjedd i barnehagen og i barnehagens områder, og at til sammen 41 barn er avhørt. Det gjenstår fortsatt noen dommeravhør.

Det eldste tilfellet av overgrep ligger skal ha skjedd for tre år siden.

SIKTET: Mannen er siktet for overgrep mot 17 barn i barnehagen han jobbet i. Foto: Privat
SIKTET: Mannen er siktet for overgrep mot 17 barn i barnehagen han jobbet i. Foto: Privat Vis mer