SIKTET FOR GROVE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt har etterforsket saken mot mannen. Foto: Marius S. Staulen/AB24
SIKTET FOR GROVE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt har etterforsket saken mot mannen. Foto: Marius S. Staulen/AB24Vis mer

Overgrepssiktet Bodø-mann lokket gutter som cillepia15

Skal ha fått gutter til å utføre seksuelle handlinger foran webkamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Skjult bak kallenavnet cillepia15 ga den voksne bodømannen seg ut for å være en ung jente og skal ha fått unge gutter til å utføre seksuelle handlinger foran webkamera.

Det melder Politiet selv i dag.
UbevisstMannen i 30-årene er siktet for seksuelle overgrep mot gutter mellom 8 og 15 år. Han hadde over 1200 kontakter på chattekanalen Windows Live Messenger da han ble pågrepet i november i fjor.

Politiet mener at mange av guttene som har vært utsatt for mannen, ikke vet at de har vært i kontakt med den overgrepssiktede.

Derfor gikk de tirsdag ut med kallenavnet mannen han brukte da han lurte unge gutter til å utføre seksuelle handlinger foran webkamera.

Mannen har noen ganger også fremstått som seg selv under kallenavnet guttenfranord@hotmail.com.

1500 bilderMannen er siktet for en lang rekke ulike kriminelle handlinger som er utført både rent fysisk og over nettet. Strafferammene varierer mellom ett år og opp til 21 års fengsel.


?Etterforskerne tok beslag i totalt 1500 bildefiler, 400 videofilmer og 400 MMS- og SMS-meldinger hos mannen, og skal kunne dokumentere at overgrepene kan gå helt tilbake til 1997.


?Ifølge påtaleleder Heidi Kløkstad kommer dette fram av databeslaget, som består av filmer, bilder, filer fra mobiltelefon og internett.

Mye alene- Sammen med mannens forklaring kan vi slå fast at det første overgrepet skjedde i 1997, sier Kløkstad til Dagbladet.

Politiet  har nå vært i kontakt med alle de fornærmede som de har klart å identifisere. Disse er avhørt og har fått tilbud om støtte og hjelp. For flere av dem er det oppnevnt bistandsadvokat.

En bekjent av mannen forteller at mannen holdt seg mest for seg selv.

- Han er en person med få venner, sier han til Dagbladet

-MYE ALENE: Det sier en bekjent av mannen til Dagbladet. Foto: Privat
-MYE ALENE: Det sier en bekjent av mannen til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer