Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overgrepssiktet dommer har selv avsagt dom i seks overgrepssaker

Det viser Oslo tingretts granskning av dommeren.

JOBBET MED OVERGREPSSAKER: Her i Oslo tingrett jobbet dommeren som er siktet for overgrep - blant annet med å avsi dommer i overgrepssaker. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
JOBBET MED OVERGREPSSAKER: Her i Oslo tingrett jobbet dommeren som er siktet for overgrep - blant annet med å avsi dommer i overgrepssaker. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at advokat Thea W. Totland i Barneadvokatene krevde granskning av alle relevante saker hvor den siktede dommeren har vært involvert, melder NRK at resultatet av granskningen nå er klart.

Konklusjonen er at dommeren har avsagt dom i seks straffesaker som handlet om overgrep mot barn.

Derimot har ikke dommeren behandlet barnevernssaker, og heller ikke foreldretvistesaker etter barneloven der overgrep mot barn var tema.

Oversendt Advokatforeningen

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sa dommerens forsvarer Vegard Aaløkken til Dagbladet for ei uke siden.

På det tidspunktet var ikke mannen lenger dommer, etter å ha søkt og fått innvilget avskjed fra jobben.

Sakene som nå er gjennomgått er begrenset til de siste fem årene.

Ifølge NRK ble fire av de seks sakene senere behandlet i lagmannsretten, én er en tilståelsessak og én er henvist til ankeforhandling i lagmannsretten.

- Samtlige avgjørelser er oversendt Advokatforeningen, som er uavhengig og representativ for både forsvarere, bistandsadvokater og prosessfullmektiger i sivile saker, sier sorenskriver Yngve Svendsen til NRK

- Svært alvorlig

Sorenskriver Yngve Svendsen, som er den administrative lederen i Oslo tingrett, har tidligere gjort det klart at de ser på saken som svært alvorlig.

- Siktelsen omfatter svært alvorlige forhold. Etterforskningen er i en tidlig fase, og han er bare siktet og ikke dømt, sa Svendsen til Dagbladet for ei uke siden.

Mannens forsvarer Vegard Aaløkken sa at bakgrunnen for avskjedigelsen var en «helhetsvurdering».

- Det har selvfølgelig også en sammenheng med saken, sa Aaløkken til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!