Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Overgrepssiktet erkjenner overgrep i to barnehager

Politiadvokat Eli Valheim sier at den 31 år gamle barnehageansatte mannen er villig til å forklare seg.

FLERE FORHOLD: Politiadvokat Eli Valheim sier at den siktede 31-åringen har erkjent overgrep mot fem barn i avhør. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FLERE FORHOLD: Politiadvokat Eli Valheim sier at den siktede 31-åringen har erkjent overgrep mot fem barn i avhør. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Jeg kan bekrefte at siktede har erkjent i avhør at han har gjort seg skyldig i seksuelle overgrep mot i alt fem barn. Det skal ha skjedd i to forskjellige barnehager i Bergen, sier politiadvokat Eli Valheim til Dagbladet.

Politiet i Bergen har fått bistand i taktisk etterforskning fra Kripos, og det vil løpende bli vurdert å be om ytterligere bistand.

Den 31 år gamle barnehageansatte mannen er siktet for grov voldtekt mot barn under 14 år. Når det begås seksuelt overgrep mot barn under 14 år beskrives det som voldtekt. Gutten er bare fire år gammel. Strafferammen er opp til 21 år i fengsel.

I avhør skal han også ha erkjent besittelse og deling av store mengder barnepornografi. Politiet har blant annet gjort beslag i en datamaskin.

Forsvarsadvokat Beate Hamre sier at hennes klient har erkjent straffskyld for overgrep mot fem barn og at han har kommet med navn på alle barna i avhør med politiet.

- Han ønsker å samarbeide med politiet og vil bidra til at saken blir fullstendig opplyst. Samtidig er han sterkt preget av det som har skjedd og han innser alvoret i det han har gjort, sier Beate Hamre.

- Svært alvorlig Advokat Rolf Knudsen er oppnevnt som bistandsadvokat for den fire år gamle gutten. Han sier til Dagbladet at gutten var i avhør med politiet tirsdag.

- Jeg har bistått gutten under avhøret. Foreldrene er nå opptatt av å få ro rundt saken, og at politiet får etterforsket grundig. Jeg forstår det slik at det gjelder flere barn, og har fått spørsmål om jeg kan bistå flere barn i denne saken, men det er foreløpig ikke konkretisert, sier Knudsen.

Han vurderer saken som svært alvorlig og sier at saken har vært et sjokk for guttens foreldre.

- Barnehagen skal være et trygt sted å sende sine barn til, sier han.

Politiet har hatt kontakt med foreldre med barn som etterforskerne ønsker å avhøre. Det gjelder de barna som siktede har navngitt.

BA skriver i ettermiddag at den siktede mannen også har vært aktiv i et idrettsmiljø, der han har trent jenter ned i tiårsalderen.

Politiadvokat Eli Valheim og forsvarer Beate Hamre sier de ikke har kommentarer til opplysningene fra idrettsmiljøet.

Kommunaldirektør Robert Rastad sier at det så langt ikke er kommet fram informasjon om at det skal ha skjedd rutinesvikt ved den aktuelle barnehagen.

Krav om innsyn Det har i seinere tid blitt stilt krav om innsyn til stellebord og andre rom i barnehager for å hindre at ansatte skal være helt usett sammen med barn.

- Vi har krav om åpne dører, men dette er en vanskelig balansegang. Noen barn vil også være aleine når de er på do, men kommunen vil gjennomgå alle mulige forhold i barnehagen når det har framkommet mer fakta fra etterforskningen, sier Rastad.

- Store ressurser Kommunaldirektør Rastad forteller at kommunen nå har fokus på barna som er blitt berørt i denne saken, deres foreldre og de ansatte.

- Vi setter store ressurser inn i denne saken og har blant annet hentet inn dyktige pedagoger som skal avhjelpe dem som jobber i den aktuelle barnehagen. På den måten vil de fast ansatte der kunne trekke seg tilbake om de har behov for det, sier han.

I tillegg bistår kommunen med ansatte i informasjonsavdelingen for å gi all tilgjengelig informasjon til foreldre og ansatte i barnehagen.

- På den måten ønsker vi å sikre at barna får oppleve en så normal dag som mulig i barnehagen. Vi samarbeider tett med politiet om de tiltak vi iverksetter, sier kommunaldirektøren.

BISTANDSADVOKAT: Bistandsadvokat Rolf Knudsen sier at den fire år gamle gutten var i avhør med politiet i dag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BISTANDSADVOKAT: Bistandsadvokat Rolf Knudsen sier at den fire år gamle gutten var i avhør med politiet i dag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart