- Overgrepssiktet får advokathjelp på tirsdag

Advokat Sigurd Klomsæt tar saken i egne hender, og regner med å ankomme Gambia om to dager.

BETALER SELV: Advokat Sigurd Klomsæt har forsvart 45-åringen siden 2002. Nå reiser Klomsæt til Gambia for å bistå sin klient. Foto: Morten Holm/Scanpix
BETALER SELV: Advokat Sigurd Klomsæt har forsvart 45-åringen siden 2002. Nå reiser Klomsæt til Gambia for å bistå sin klient. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BANJUL (Dagbladet): Klomsæt sier til Dagbladet i dag at han sjekker flybilletter i skrivende stund, og regner med å ankomme Gambia tirsdag.

- Om rettssaken starter så tidlig som det kan ligge an til, må jeg være der nede. Jeg regner med å ankomme på tirsdag, sier Klomsæt.

Har sendt brev Han har sendt flere brev til etterforskningsledelsen hos politiet i Banjul, der han spør politiet om de kan få en bekreftelse fra siktede om han ønsker Klomsæt som sin advokat også i Gambia.

Klomsæt har vært forsvarer for mannen i Norge siden 2002, men da mannen holdes incommunicado i Mile 2 Prison i Banjul, har han ikke lykkes i å få den formelle bekreftelsen som er nødvendig for å få en oppnevning og utgiftene dekket av norsk rett.

Klomsæt har gjort det klart overfor Dagbladet at han dermed vil reise for egen lommebok.

Den siktede 45-åringen avslo Utenriksdepartementets tilbud om konsulær støtte på onsdag. Dermed vil ikke Fylkesmannen i Oslo betale for at advokat Sigurd Klomsæt reiser til Gambia for å bistå 45-åringen fra Telemark juridisk.

Oslo tingrett avslo også Klomsæts søknaden om oppnevning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer