Overgrepssiktet lærer fengslet for fire nye uker

Vurderer å anke avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 55 år gamle læreren som er siktet for flere overgrep mot unge gutter i Nittedal, ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire nye uker, opplyser politiinspektør Fredrik Rieber-Mohn ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet begjærte mannen varetektsfengslet på bakgrunn av fare for gjentakelse og av hensyn til allmennhetens interesser, men fikk kun medhold i det sistnevnte.

55-åringen ba imidlertid om å bli løslatt, og hans advokat Gunhild Lærum sier at det kan bli aktuelt å påkjære avgjørelsen til lagmannsretten.

- Han var forberedt på både det ene og det andre utfallet, men han er glad for at politiet ikke fikk medhold i at det er fare for gjentakelse, sier Lærum  til Dagbladet.no.

55-åringen er ifølge NTB siktet for fire tilfeller av seksuell omgang med gutter, to av dem er under 14 år, og to er under 16. I tillegg er han siktet for ett tilfelle av seksuell omgang med en gutt under 14 år. Ingen av ofrene skal være under ti år, ifølge politiet. Siktelsen kan bli utvidet til å gjelde flere tilfeller av seksuell omgang med barn.