MISTENKER SERIEOVERGRIPER:  Leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sier de tror mannen kan ha begått flere overgrep. Dette på bakgrunn av overgrepenes alvorlighetsgrad. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
MISTENKER SERIEOVERGRIPER: Leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, sier de tror mannen kan ha begått flere overgrep. Dette på bakgrunn av overgrepenes alvorlighetsgrad. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Overgrepssiktet lærer tok kontakt med offeret på nettet

- De avtalte å møtes. Deretter begikk han overgrepet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lærer fra Romerike er siktet for tre tilfeller av overgrep mot gutter i alderen 12 til 16 år. Politiet tror mannen, som er i 40-åra, kan være en serieovergriper.

- Det er veldig grove overgrep. Ut fra dette, tror vi at han kan ha forgrepet seg på flere, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Mannen har hatt en rekke yrker hvor han har jobbet med barn, som lærer, karatetrener, speiderleder og andre fritidsverv.

- Alle tilfellene har vært personer han kjente fra før av. Overgrepene har ikke vært preget av vold, men det er like fullt overgrep, sier Rohde.

Tok kontakt på nettet Politiet tror mannen primært har forgrepet seg på gutter. Et av overgrepene ble begått etter at mannen hadde tatt kontakt med gutten via et sosialt nettsamfunn for homofile.

- Ved et av tilfellene tok han kontakt med gutten via Gaysir. De avtalte å møtes. Deretter begikk han overgrepet. Det er nok en type overgrep som er veldig utbredt, sier Rohde.

Læreren i 40-åra har tidligere erkjent å ha forgrepet seg på to gutter under 14 år. I går ble siktelsen utvidet til ytterligere ett tilfelle. Dette nekter læreren for at han har begått.

Tilfellene mannen er siktet for har skjedd i perioden 1999 til 2004, men politiet frykter at han har begått overgrep i en mye lengre tidsperiode.

- Ingen har meldt seg - Vi tror han kan ha begått overgrep helt fra 1980-tallet og fram til i dag. Dette er også en person vi tar høyde for at kan ha begått overgrep i flere distrikt, sier Rohde.

Politiet oppfordret derfor i går unge gutter eller menn som mente seg utsatt for overgrep av mannen om å melde seg for politiet.

- Så langt har vi ingen meldt seg. Men det betyr ikke at vi kan utelukke at det finnes flere tilfeller. Det kan være en lang prosess å erkjenne at man har blitt utsatt for overgrep.

- Vi vet det er en høy terskel for å anmelde slike forhold. Vi vet jo at kvinner sliter med dette. Men vi tror nok terskelen er enda større hos gutter og menn, sier Rohde.

Rohde oppfordrer alle som har vært utsatt for utuktig omgang eller voldtekt til å melde seg for politiet. Dette kan gjøres ved å ringe Vold- og sedelighetseksjonen ved Oslo politidistrikt på telefon 22 66 91 63 (dagtid) eller 22 66 99 66 (kveld og natt).