Overgrepssiktet lege fratatt autorisasjonen

38-åringen som er siktet for å ha skaffet seg nakenbilder av mindreårige, har mistet autorisasjonen som lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle overlegen som er siktet for å ha skaffet seg nakenbilder av mindreårige, har mistet autorisasjonen som lege.

Statens helsetilsyn har fratatt 38-åringens autorisasjonen som lege «på grunn av atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelsen.»

- Samlet sett representerer de forholdene legen har erkjent straffskyld for, et betydelig avvik fra de kravene som må stilles til en lege. Statens helsetilsyn finner at handlingene er egnet til å svekke den allmenne tilliten til ham i en slik grad at han må anses å være uegnet som lege, heter det i begrunnelsen.

Overlegen, som var ansatt ved Sykehuset Innlandet, ble 23. oktober i år pågrepet mens han var på jobb for Norsk Luftambulanse på Dombås. Han har sittet fengslet siden pågripelsen.

FAKSIMILE 27.10.2010:  Mann misten for overgrep mot hundrevis av barn og ungdommer. Mannen er lege overlege anestesilege og jobber blant annet i Norsk Luftambulanse.
FAKSIMILE 27.10.2010: Mann misten for overgrep mot hundrevis av barn og ungdommer. Mannen er lege overlege anestesilege og jobber blant annet i Norsk Luftambulanse. Vis mer

Legen har innrømmet straffskyld for å ha skaffet seg seksualiserte bilder av minst seks unge jenter, samt forsøk på økonomisk utpressing av en mannlig millionær fra Sunnmøre.

I tillegg er det gjort et stort beslag av bilder av overgrep mot barn på en PC overlegen disponerte.

I disse dager forbereder politiet utvidelse av siktelsen mot mannen til å gjelde overgrep på minst 25 mindreårige jenter, ifølge VG.

NTB

FAKSIMILE: Mann misten for overgrep mot hundrevis av barn og ungdommer. Mannen er lege overlege anestesilege og jobber blant annet i Norsk Luftambulanse.
FAKSIMILE: Mann misten for overgrep mot hundrevis av barn og ungdommer. Mannen er lege overlege anestesilege og jobber blant annet i Norsk Luftambulanse. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer