Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overgrepssiktet mann i Ofoten løslates

Politiet kommer ikke til å begjære videre varetektsfengsling av mannen fra Ofoten som er siktet for seksuelle handlinger mot 22 barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etterforskningen har kommet så langt av vi mener videre varetekt ikke er påkrevd. Hovedregelen er at fengsling iverksettes kun etter dom, og ved særskilt behov i etterforskningsfasen, sier etterforskningsleder Ragnhild Normann ved Narvik politistasjon.

Varetektsfengslingen etter siste kjennelse går ut onsdag. Da mannen i 60-årene ble fengslet på nytt i Ofoten tingrett 31. januar, ba politiet om fire ukers varetekt, men fikk medhold i to uker.

- Etterforskningen pågår for fullt og vil fortsette i tiden etter at siktede er løslatt. Det er gjennomført en rekke avhør, og flere personer vil også bli kontaktet i tiden fremover. Vi jobber fortsatt med gjennomgang av beslaglagt materiale, sier etterforskningslederen.

Noen av de fornærmede har fått oppnevnt bistandsadvokat i forbindelse med etterforskningen. Politiet får bistand fra Kripos, særlig knyttet til avhør andre steder i landet.

Politiet fikk et anonymt tips om mannen i november, og etter å ha undersøkt tipset ble han pågrepet i Ofoten 5. desember. Dagen etter ble han varetektsfengslet i fire uker.

Mannen erkjenner ikke straffskyld for forholdene han er siktet for.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!