OVERGREPSSIKTET: Ordfører Rune Øygard er siktet for overgrep mot en 16 år gammel jente.
OVERGREPSSIKTET: Ordfører Rune Øygard er siktet for overgrep mot en 16 år gammel jente.Vis mer

Overgrepssiktet ordfører sov på samme rom som 16-åring

- Fordi hun har vært som en datter for ham, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den overgrepssiktede ordføreren i Vågå i Oppland skal ifølge bistandsadvokaten til den 16-årige jenta ha leid kun ett hotellrom når han og jenta var på reise.

- Vi ønsker å tidfeste reisene og flest mulig detaljer rundt. Siktelsen går på at det skal ha skjedd overgrep på noen av disse turene. Her gjenstår mye arbeid, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik til VG.

Vågå-ordføreren ble sist mandag siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Sentralt i etterforskningen fremover står alle reisene som Øygard og jenta hadde sammen. Ifølge bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdahl er den typiske reisen en tur fra Vågå til Oslo og tilbake - med én overnatting på hotell.

- De overnattet på samme hotellrom, og det er snakk om mange reiser, sier hun.

Bistandsadvokaten mener det faktum at ordføreren og den unge jenta delte rom på reiser viser at saken er mer enn ord mot ord, som forsvareren tidligere har sagt.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen påpeker at kona har vært med på noen av reisene.

- Hvis de har delt rom, er det vel fordi hun har vært som en slags datter for ham, det trenger ikke være noe mystisk i det, sier Larsen.

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdahl forteller til VG at forholdet mellom jenta og ordførerens kone skal ha vært tillitsfullt i starten, men kjølnet etter hvert.

(NTB)