ANNET FOKUS: - Så lenge han har dette hengende over seg, er han mest opptatt av hvordan kommunen kan håndtere dette, for han selv vil ha et litt annet fokus de neste ukene, sier den siktede ordførerens advokat Mette Yvonne Larsen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
ANNET FOKUS: - Så lenge han har dette hengende over seg, er han mest opptatt av hvordan kommunen kan håndtere dette, for han selv vil ha et litt annet fokus de neste ukene, sier den siktede ordførerens advokat Mette Yvonne Larsen. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Overgrepssiktet ordfører tar permisjon fra alle politiske verv

Det opplyser fylkeslederen i ordførerens parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ordfører i Gudbrandsdalen er siktet for seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente, skrev VG tidligere i dag.
Saken ble anmeldt søndag. Mannen ble pågrepet mandag, og avhørt og senere løslatt samme dag.

Ordføreren erkjenner ikke forholdene, som skal ha skjedd mellom 2009 og 2011, men tar nå likevel permisjon fra alle politiske verv.
Det opplyser fylkeslederen i ordførerens parti til Dagbladet.

Tett partikontakt - Ordføreren har bedt om permisjon fra alle sine politiske verv midlertidig, og det mener partiet er en god løsning, sier fylkeslederen, som ikke kan si noe om hvor langvarig denne permisjonen vil bli.

Fylkeslederen forteller om tett kontakt med partiet sentralt.

- Partiet er opptatt av at begge parter har det støtteapparatet som er nødvendig i slike situasjoner, sier fylkeslederen, som vil ha fram at partiet stiller seg nøytralt mens politiet etterforsker saken.

I familienettverket Ordførerens forsvarer Mette Yvonne Larsen forteller at det er ei jente i hans «utvidede familienettverk», og at han har kjent henne i mange år.
- Han har ikke begått disse handlingene, og skjønner ikke hvorfor han blir anklaget for det heller, sier hun til Dagbladet.

- Hva er foranledningen for at anklagene kommer nå?

- Det har han sagt noe om i avhør, men det får etterforskningen avdekke.

Pc-er beslaglagt Påtaleansvarlig Lars Rune Ringvik ved Gudbrandsdal politidistrikt forteller at det er gjort en rekke beslag.

- Eksempelvis er det beslaglagt mobiltelefon, pc-er og slike ting. Det er også foretatt avhør, vitneavhør, og nå er vi i en fase der ting skal kvalitetssikres, sier Ringvik til Dagbladet.

Han tror politiet vil ha fått svar på mange viktige spørsmål i løpet av de neste to ukene.
 
Vennlige ord Mette Yvonne Larsen forteller at ordføreren først tar ut ferie i et par uker.

- Nå ble vi først enige om at han skal avvikle en planlagt ferie. Parallelt med det, vurderer vi permisjonsspørsmålet. Hvor lenge permisjonen vil vare, er litt uklart. Så lenge han har dette hengende over seg, er han mest opptatt av hvordan kommunen kan håndtere dette, for han selv vil ha et litt annet fokus de neste ukene, sier Larsen, som forteller at han setter pris på å ha fått «mange vennlige ord» fra partifeller.

Kritisk til dommeravhør Larsen er misfornøyd med at dommeravhøret av jenta ble foretatt før avhøret med ordføreren var skrevet ut, og at hun selv ikke fikk vært til stede da dommeravhøret ble avholdt i går onsdag.

- Jeg vurderer å begjære ytterligere et dommeravhør, slik at det blir mulig å få stille henne spørsmål ut fra det ordføreren har forklart i avhør, sier hun til Dagbladet.

Påtaleansvarlig Lars Rune Ringvik vil ikke forskuttere hvordan han vil svare på en slik henvendelse, før den eventuelt kommer.
Dagbladet har ikke fått kontakt med jentas bistandsadvokat Nina Hjortdahl.
- Min klient er lettet over at saken nå er ute og at politiet etterforsker den, sa Hjortdahl til VG tidligere i dag.