Overgrepstiltalt 49-åring erkjenner skyld på over 200 tiltaleposter

Mannen som er tiltalt for overgrep mot 107 barn, samt for besittelse av store mengder overgrepsmateriale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

49-åringen gjorde det klart at han ville erkjenne straffskyld på hele tiltalen mot seg, bortsett fra på to punkter, da Gjøvik tingrett startet behandlingen av den omfattende overgrepssaken mandag formiddag.

Den omhandler nettbaserte overgrep mot 107 mindre barn, de aller fleste av dem jenter. Totalt omfatter tiltalen 225 tiltaleposter og 110 fornærmede. 107 av dem er blitt utsatt for overgrep, tre andre er avbildet i overgrepsmateriale politiet fant da de aksjonerte mot mannen i oktober 2014.

Til sammen ble det funnet nesten 40.000 overgrepsbilder og 807 timer filmer som framstiller barn seksuelt. De vesentligste av overgrepene mannen erkjenner å ha begått, er nettbaserte overgrep.

Mannen logget seg på chattetjenester som MSN Messenger og Skype, og utga seg for å være mindreårig. Slik opparbeidet han seg tilstrekkelig tillit til at barna han chattet med, kledde av seg og i mange av tilfellene utførte seksuelle handlinger med seg selv, andre barn og dyr.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer