UFORRETTET SAK: Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen (t.h.) fikk ikke gjort stort i retten i dag, ut over å konstatere at de må komme tilbake igjen i morgen. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
UFORRETTET SAK: Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen (t.h.) fikk ikke gjort stort i retten i dag, ut over å konstatere at de må komme tilbake igjen i morgen. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADETVis mer

Overgrepstiltalt dommer (69) innlagt på sykehus, rettssaken utsatt

Tiltalt for å ha befølt småjenter og fortalt om sex med mindreårig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag skulle rettssaken mot en overgrepstiltalt 69-årig tingrettsdommer starte i Oslo tingrett. Men de frammøtte advokatene ventet forgjeves da tiltalte ikke dukket opp.

- Han er innlagt på sykehus, forklarer mannens forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen ved Advokatfirmaet Staff overfor Dagbladet.

Hansen vil ikke utdype nærmere hva som er bakgrunnen for innleggelsen.

- Ikke overrasket Rettssaken ble først utsatt med en halvtime. Da halvtimen var utløpt, kalte dommer Kim Heger partene sammen på gangen, og etter en kort konferering besluttet han at dagens rettsforhandlinger ikke blir noe av.

- Jeg er ikke overrasket over dette. Ting i bakgrunnsmaterialet tyder på at noe slikt kunne skje, konstaterer bistandsadvokat Inger Marie Støen overfor Dagbladet.

Støen representerer ei 13-årig jente som ifølge tiltalen ble befølt av dommeren i fornøyelsesparken Tusenfryd i fjor sommer. Hun har avgitt dommeravhør.

- Hun ser fram til å bli ferdig med denne saken, sier bistandsadvokaten.

Prøver igjen Aktor i saken, politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikts seksjon for volds- og seksualforbrytelser, opplyser at det vil bli gjort et nytt forsøk på å komme i gang med rettssaken i morgen.

- Vi vil hente inn mer informasjon til da. Så får vi se; dersom saken da igjen blir utsatt, blir den liggende på vent en stund, sier han til Dagbladet.

Strand opplyser at hovedforhandlingene teoretisk kan komme i gang selv om den overgrepstiltalte dommeren ikke stiller i retten.

- Dersom han har ugyldig fravær og ikke stiller, kan forhandlingene gå sin gang. Det skjer derimot ikke dersom han har gyldig fravær, sier han.

E-poster I tillegg til å være tiltalt for å ha befølt jenta på Tusenfryd er den respekterte dommeren også tiltalt for å ha befølt ei jente på toget fra Nationaltheatret til Holmlia i Oslo i februar 2011. Den fornærmede jenta var bare elleve år da dette skal ha funnet sted. Også hun har gjennomgått dommeravhør og slipper å vitne i retten.

Den 69-årige tingrettsdommeren er også tiltalt for å ha sendt uanstendige e-poster til ei da tolvårig jente, samt flere e-poster der han skriver at unge jenter finner ham tiltrekkende.

Dommeren har ifølge tiltalen også under chatting på nettet skrevet at han ønsker å ha seksuell omgang med ei elleve år gammel jente, og fortalt at han har hatt slik omgang med ei åtte år gammel jente.

Hovedforhandlingene i saken er opprinnelig berammet til å vare til og med onsdag i neste uke.