Overgrepstiltalt eks-dommer angrep ofrenes forklaringer

Forklarte at han hadde med sjokolade på toget, fordi han raste ned i vekt.

MØTTES PÅ TOGET: Mannen og et av ofrene i tiltalen møttes flere ganger på Nationaltheateret stasjonen i Oslo. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
MØTTES PÅ TOGET: Mannen og et av ofrene i tiltalen møttes flere ganger på Nationaltheateret stasjonen i Oslo. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet): Den overgrepstiltalte eks-dommeren (70) startet sin forklaring i Oslo tingrett med å påpeke det han mener er en rekke små og store feil i ofrenes forklaringer.

70-åringen er tiltalt for tre tilfeller av seksuelle overgrep mot to jenter i 2011 og 2013 på henholdsvis 11 og 13 år. Han beskrev deler av 11-åringens forklaring som «fri fantasi».

- Jeg har aldri massert henne slik hun sier, sa mannen i retten.

Enige i møter Han er enig i at de to møttes flere ganger i 2011 på Nationaltheateret statsjon i Oslo og slo følge på et tog. Jenta forklarte i avhør hvordan mannen masserte henne, strøk henne nedover ryggen, tok henne i skrittet og sa flere seksuelt ladede setninger til henne da de møttes og tok farvel.

Han er også enig i at jenta ved et av tilfellene hadde jenta mannens pc på fanget og spilte på den. Hun forklarte at han masserte henne og berørte henne på innsiden av låret, mens mannen hevdet at det han gjorde var å holde den i ro for at hun ikke skulle miste den i gulvet.

- Hånden glapp og falt ned mellom hendene hennes. Jeg masserte henne ikke. Hvordan hun har kommet til å forklare seg som hun gjør, det er forferdelig for meg, sa mannen i retten.

Han avviste også andre forklaringer fra jenta om tilfeller av antasting og alle de seksuelt ladede setningene jenta forklarte at han kom med i samtaler de to hadde.

Bekymret for vekttap Jenta forklarte også hvordan han stadig bød på sjokolade, noe den tiltalte ikke avviste.

- Jeg hadde gått ned mange kilo den gangen. Jeg ble overrasket over vektnedgangen og spiste sjokolade selv, forklarte han.

Tusenfryd 70-åringen avviste også at han gjorde noen tilnærmelser overfor en 13 år gammel jente på Tusenfryd i 2013. På dette tidspunktet var han allerede under politietterforskning for hendelsene i 2011.

Etter at han først hadde snakket med noen skoleelever utenfor en attraksjon, gikk han inn samtidig med dem. Der inne var det mørkt.

Tiltalte forklarte at han ser dårlig i mørket og holdt seg fast i en kjetting for ikke å miste balansen i mørket.

- Da det ble bevegelse i kjettingen, ser jeg for meg at hånden kan ha vært borti personen ved siden av meg og hennes hofter eller side. Jeg har ikke tatt henne på magen og spurt om hun var lettskremt, eller på ryggen og spurt om hun var lettskremt, sa mannen.

Bakgrunnen for at han var på Tusenfryd var at han ville kjøre berg og dalbane, sa mannen.

- Man blir gammel fordi man slutter å leke. Jeg er leken, sa mannen i retten.

Mannen fortsetter sin forklaring i morgen.

Løp hjem Den 11 år gamle jenta mannen møtte i 2011 forklarte at hun løp hjem etter siste gang de møttes. Hun var redd for at han fulgte etter henne og gråt da hun ringte moren sin hjemmefra.

Ifølge aktor ringte moren politiet. Politiet skal ikke ha visst identiteten på mannen, men noen dager senere tok de oppstilling på Nationaltheateret stasjon og håpet han ville dukke opp.

Han ble pågrepet der samme dag.

- I forbindelse med pågripelsen ransaket politiet mannens hjemmeadresse. Politiet tok beslag i flere pc'er. Et av beslagene var korrespondanse med det politiet mener er fire jenter, i form av chattelogger, sier Strand.

E-poster og chatting Mannen er også tiltalt etter straffelovens § 201 punkt c, for flere e-poster fra 2010 og 11. Disse skal være sendt sendt til ei da tolvårig jente.

Ifølge tiltalen har dommeren under chatting på nettet skrevet at han ønsker å ha seksuell omgang med ei elleve år gammel jente, og fortalt at han har hatt slik omgang med ei åtte år gammel jente.

AKTOR OG FORSVARER: Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
AKTOR OG FORSVARER: Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer