Overgrepstiltalt eks-dommer angrep ofrenes forklaringer

Forklarte at han hadde med sjokolade på toget, fordi han raste ned i vekt.

MØTTES PÅ TOGET: Mannen og et av ofrene i tiltalen møttes flere ganger på Nationaltheateret stasjonen i Oslo. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
MØTTES PÅ TOGET: Mannen og et av ofrene i tiltalen møttes flere ganger på Nationaltheateret stasjonen i Oslo. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGHUS (Dagbladet): Den overgrepstiltalte eks-dommeren (70) startet sin forklaring i Oslo tingrett med å påpeke det han mener er en rekke små og store feil i ofrenes forklaringer.

70-åringen er tiltalt for tre tilfeller av seksuelle overgrep mot to jenter i 2011 og 2013 på henholdsvis 11 og 13 år. Han beskrev deler av 11-åringens forklaring som «fri fantasi».

- Jeg har aldri massert henne slik hun sier, sa mannen i retten.

Enige i møter Han er enig i at de to møttes flere ganger i 2011 på Nationaltheateret statsjon i Oslo og slo følge på et tog. Jenta forklarte i avhør hvordan mannen masserte henne, strøk henne nedover ryggen, tok henne i skrittet og sa flere seksuelt ladede setninger til henne da de møttes og tok farvel.

Han er også enig i at jenta ved et av tilfellene hadde jenta mannens pc på fanget og spilte på den. Hun forklarte at han masserte henne og berørte henne på innsiden av låret, mens mannen hevdet at det han gjorde var å holde den i ro for at hun ikke skulle miste den i gulvet.

- Hånden glapp og falt ned mellom hendene hennes. Jeg masserte henne ikke. Hvordan hun har kommet til å forklare seg som hun gjør, det er forferdelig for meg, sa mannen i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer