Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overgrepstiltalt fikk reise til Thailand

38-åringen tiltalt for overgrep mot seks mindreårige jenter. Rettssaken mot ham måtte utsettes grunnet Thailand-turen.

SOLRIKE THAILAND: Den 38-årige overgrepstiltalte mannen fra Romerike fikk dra på ferie til Thailand mens han egentlig skulle møtt i rettssalen. Her et bilde fra Jomtien Beach i Thailand hvor det er mange kilometer sandstrand. Illustrasjonsfoto: Stein Hallingstad, Scanpix
SOLRIKE THAILAND: Den 38-årige overgrepstiltalte mannen fra Romerike fikk dra på ferie til Thailand mens han egentlig skulle møtt i rettssalen. Her et bilde fra Jomtien Beach i Thailand hvor det er mange kilometer sandstrand. Illustrasjonsfoto: Stein Hallingstad, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Rettssaken mot 38-åringen som er tiltalt for gjentatte overgrep mot seks mindreårige jenter fra Romerike, er nå utsatt.

Årsaken er at tiltalte skal på en seksukers ferietur til Thailand, skriver Romerikes Blad.

Mannen hadde bestilt reisen før rettssaken ble berammet, ifølge lokalavisen.

De fornærmede reagerer
Både domstolen og påtalemyndigheten har akseptert mannens begjæring om utsettelse av saken slik at han skal slippe å lide økonomisk for billettene han har betalt. Det reagerer de fornærmede på.

- Dette er ikke ønskelig, sier jentenes bistandsadvokat til Dagbladet.

- Jentene og deres foreldre har reagert kraftig.De har forberedet seg mentalt på at nå kommer saken opp, og så får de en kontrabeskjed om at det ikke blir rettssak likevel fordi mannen skal til Thailand. Det handler om hvilke interesser man setter opp mot hverandre, sier bistandsadvokaten.

Han ønsker ikke navnet sitt i avisen av frykt for identifisering av ofrene.

En av jentene 38-åringen skal ha forgrepet seg på, er hans tidligere stedatter, ifølge tiltalen. Overgrepene skal ha startet da jentene var under ti år og strafferammen for de enkelte forholdene er 2 til 21 år.

Sorenskriver beklager
Sorenskriver Bernt Bahr i Nedre Romerike tingrett beklager at rettssaken er blitt utsatt etter at de pårørende fikk vite tidspunktet for rettssaken.

- Det er uheldig at de pårørende må omstille seg fordi rettssaken blir utsatt grunnet ferietur, sier Bahr til Dagbladet.

Han presiserer imidlertid at retten ville ventet med å beramme saken til etter ferieturen dersom de hadde visst om denne turen i utgangspunktet.

- Den tiltalte mannen er ikke varetektsfengslet og forholdene han er tiltalt for ligger tilbake i tid. Dersom det var slik at han ikke skulle kunne reise utenlands, måtte påtalemyndighetene ha fratatt ham passet, sier Bahr.

Han forstår imidlertid at de pårørende reagerer.

- Vitner, fornærmede og deres pårørende så sikkert fram til å få avsluttet saken. Slik sett er det beklagelig, sier Bahr til Romerikes Blad.

Advokat Eric Lindset som forsvarer den 38-årige mannen, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å uttale seg om saken.

BEKLAGER: Bernt Bahr, sorenskriver i Nedre Romerike tingrett, beklager at rettssaken er blitt utsatt etter at de pårørende fikk beskjed om når den skulle ha startet. 
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
BEKLAGER: Bernt Bahr, sorenskriver i Nedre Romerike tingrett, beklager at rettssaken er blitt utsatt etter at de pårørende fikk beskjed om når den skulle ha startet. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media