Overgrepstiltalt lege (39) risikerer 10 års forvaring

Tiltalt for fem tilfeller av voldtekt, utpressing av flere menn og for å ha truet mindreårige til seksuelle handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 39 år gammel lege fra Hedmark er tiltalt for fem tilfeller av voldtekt, utpressing av flere menn og for å ha truet mindreårige til seksuelle handlinger.

Førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe opplyser at han vurderer å legge ned påstand om forvaring på inntil ti år for legen.

39-åringen ble pågrepet i oktober i fjor mens han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Rettssaken starter i Hedmarken tingrett 30. mai, og det er satt av 16 dager til saken.

Sidestilles med voldtekt Statsadvokaten har tatt i bruk voldtektsbestemmelsen i straffeloven når det gjelder de fem unge jentene legen skal ha utnyttet. Legen skal ha presset dem til å utføre seksuelle handlinger med seg selv og senere overlevere bilder eller film av dette til ham.

Statsadvokaten mener handlingene kan sidestilles med voldtekt. Jentene var 12, 13, 14 og 17 år gamle da forholdene fant sted.

39-åringen er videre tiltalt for seksuell handling med et barn og for å ha filmet henne mens hun lå i narkose på operasjonsbordet i Elverum. Ifølge tiltalen skal legen ha befølt en 13 år gammel jente på de nakne brystene og ført en hånd over underlivet hennes.

- Drev utpressing Legen skal ha sendt bilder av unge jenter i seksuelle situasjoner til flere rike menn. Hvis de sendte bilder tilbake, skal han ha presset dem for store pengesummer.

Han er nå tiltalt for utpressing av 14 menn og for forsøk på utpressing av ytterligere sju. Mennene skal ha betalt ham til sammen 586.000 kroner fra 2004 til 2008.

Legen er også tiltalt for å ha hatt mer enn 11.000 bilder og filmer av seksuelle overgrep mot barn på en PC. Dessuten skal han ha oppbevart pasientopplysninger hjemme hos seg selv.

(NTB)