Overgrepstiltalt Vågå-ordfører må i retten i oktober

Rettssaken mot Vågås overgrepstiltalte ordfører Rune Øygård (Ap) starter Sør-Gudbrandsdal tingrett i oktober, og er beregnet til å vare i fire uker.

MÅ I RETTEN: Rettssaken mot Vågås overgrepstiltalte ordfører Rune Øygård (Ap) starter Sør-Gudbrandsdal tingrett i oktober, og er beregnet til å vare i fire uker. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MÅ I RETTEN: Rettssaken mot Vågås overgrepstiltalte ordfører Rune Øygård (Ap) starter Sør-Gudbrandsdal tingrett i oktober, og er beregnet til å vare i fire uker. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnene til at saken går i Lillehammer er at det er for nære bånd mellom de berørte i saken og Nord-Gudbrandsdal tingrett.

- Dette er håndtert på en meget ryddig måte, sier statsadvokat Torbjørn Klundseter til Gudbrandsdølen Dagningen.

Rettssaken starter over ett år etter at Rune Øygard (52) ble anmeldt og siktet for seksuell omgang av en mindreårig jente. Overgrepene skal ha skjedd i tidsrommet 20. oktober 2009 til torsdag 1. september 2011.

Tiltalen gjelder ett tilfelle av seksuell omgang med jenta da hun var under 14 år, samt flere tilfeller av seksuell omgang mens hun var mellom 14 og 16 år. De skal ha skjedd både i Øygards bolig, på hans hytte og på flere hoteller.

Ap-ordføreren har hele tiden nektet skyld for overgrepene.

Blir han kjent skyldig etter tiltalen, venter en fengselsstraff på minimum to år. Men den totale strafferammen for de punktene tiltalen gjelder er imidlertid 15 år.

(NTB)