Overgriperen ble ikke videofilmet

Politiet har sett gjennom den aktuelle overvåkingsvideoen uten å finne den unge mannen som skal ha forsøkt å voldta en åtte år gammel jente på Kopperud i Gjøvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi håpet å finne noe av interesse på overvåkingsvideoen, men har ikke klart å finne noen som passer til det signalementet jenta har gitt, sier politiadvokat Eystein Husby til Dagbladet :på nettet.

Den åtte år gamle jenta har forklart at hun ble dratt ned i kjelleren på Sørbyen omsorgssenter tre kilometer utenfor Gjøvik sentrum. Jenta var da på vei hjem fra skolen. I kjelleren skal hun ved 13.20-tiden ha blitt forsøkt voldtatt, før hun klarte å rive seg løs og komme seg unna.

Bare 200 meter unna omsorgssenteret ligger en Statoil-stasjon med seks overvåkingskamera. Det var videofilm fra disse kameraene politiet så gjennom i går kveld uten suksess.

- Det er ikke lenger noe håp i videofilmene, sier Eystein Husby som konstaterer at overgriperen har unngått å bli filmet både før og etter at han skal ha dratt åtteåringen ned i kjelleren.

Politiet har gjennomført en rundspørring i området, og fikk allerede i går tips på tre-fire personer som kan passe til det signalementet jenta skal ha gitt av overgriperen.

  • Han skal være ca 160 cm høy
  • Mellom 15 og 18 år
  • Med ring i nesa og lys, kvisete hud
  • Grå bukse, grå jakke og lys fiskehatt/bøttehatt
  • Snakket norsk

    - Politiet vil kontakte disse navngitte personene i dag. Vi har ikke mottatt tips fra noen som har sett selve overfallet, men er fortsatt interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha sett noe av interesse, sier Husby.

    Jenta ga i går en foreløpig forklaring til politiet, og vil først i morgen forklare seg nærmere i et dommeravhør. Hun skal ikke ha fått noen fysiske skader under det brutale overfallet, og ble samme dag tatt hånd om av foreldrene.

Jenta ble dratt inn i denne kjelleren ved Sørbyen omsorgssenter på Kopperud.
Politiet sikret seg gode avtrykk av fotspor som de mener tilhører overgriperen.