Overhørte drapsmannen?

Det er ikke mulig for kundebehandlere i Telenors nummer-opplysning 180 å overhøre viderekoplede samtaler, hevder Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonsdirektør Sissel Faller i Telenor avviser påstandene om at en kvinnelig ansatt i Telenors nummeropplysning skal ha overhørt en telefonsamtale mellom to menn som kan bidra til en løsning av trippeldrapet på Sørum. Det som skjedde i dette tilfellet, var at en person ringte til en tilfeldig kundebehandler på 180 og fortalte om forestående drap, opplyser Faller.

- Det er ikke uvanlig at folk ringer Opplysningen og forteller kundebehandlerne der litt av hvert, sier hun.

Ga politiet beskjed

Mannen skal ha sagt at han planla å drepe Anne Orderud Paust og hennes foreldre. Kvinnen skal også ha hørt de to diskutere motivet, som ikke skal ha hatt noe med arvestriden mellom Per Kristian Orderud og faren å gjøre.

Kvinnen meldte seg for politiet rett etter at drapet ble kjent. Hun skal ha blitt avhørt av politiet den 27. mai, skriver VG.

Snakket om motiv

Politiets hovedteori er at motivet for trippeldrapet i pinsehelgen er arvestriden mellom Per Kristian Orderud og hans foreldre. Opplysningene Telenor-operatøren har kommet med stemmer dårlig overens med denne teorien.

Det uklart hvor stor vekt politiet skal ha ha lagt på forklaringen, som skal ha vært ukjent for flere av forsvarerne.

Varslet

Torsdag meldte Aftenposten at en person som sto nær de drepte, noen dager før drapene ble oppringt av en fremmed mann. Mannen varslet hva som skulle skje, og ga uttrykk for at han i lengere tid hadde syslet med planer om å drepe Anne Orderud Paust.

Det er uklart om det dreier seg om den samme telefonsamtalen som Telenors kundebehandler mottok.

(NTB)