Overkjørt av Erna: - Forbanna

Rogaland Høyre mener at Erna Solberg for tredje gang på få år jukser med reglene for å overkjøre dem. Seint i går kveld presset partilederen nok en gang gjennom ny votering etter at Rogaland Høyre egentlig hadde vunnet fram.

SVINGTE PISKEN: Og det svir litt når partileder Erna Solberg ikke liker politikken din. Bare spør Rogaland Høyre. Foto: Heiko Junge / NTB
SVINGTE PISKEN: Og det svir litt når partileder Erna Solberg ikke liker politikken din. Bare spør Rogaland Høyre. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): - Jeg ble ikke sur. Jeg ble forbanna.

Som Dagbladet var først til å melde: Fylkesleder Ane Mari Braut Nese i Rogaland Høyre ble overkjørt av partileder Erna Solberg i går.

- Det er synd. Vi bruker jo mye tid på å lage politikk og skaffe støtte. Så vinner vi, men da bestemmer Erna Solberg at vi må votere på nytt, sånn at vi skal tape likevel, sier Braut Nese videre til Dagbladet.

Erna grep inn

Dramatikken tiltok plutselig helt på tampen av landsmøtets første dag i går. Rundt klokka 2015 stemte Høyres landsmøte for et forslag fra Rogaland Høyre om å inkludere CO₂-binding av skog i klimamålene på tilsvarende måte som EU gjør.

Problemet var bare: Ledelsen likte ikke dette.

Dermed Erna Solberg, og etter henne et kobbel av Høyre-topper, på talerstolen og advarte mot vedtaket som nettopp var fattet.

Høyre-lederen gikk så langt at hun presset gjennom en ny votering, fordi landsmøtet måtte jo ha stemt feil.

- Dette vedtaket vil få store konsekvenser for vår klimapolitikk. Vi kan ikke forlate landsmøtet med dette vedtaket som ny politikk, argumenterte Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer