Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overkjørt av tog i søvne

Heldigvis våknet ikke engelskmannen da toget kom i 140 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sov rolig videre midt mellom skinnene mens vognene raste forbi få centimeter over hodet hans. Mannen som er i 20-årene risikerer nå straffeforfølgelse fordi han hadde tatt seg inn på jernbanens område. Det var forrige tirsdag nesten-ulykken skjedde da toget var på vei mot Gatwick i 04.45-tida.

Lokføreren oppdaget den livløse kroppen i skinnegangen, og kastet seg på bremsene selv om det var altfor seint. Da toget endelig stanset, tok han med seg en sikkerhetsvakt og gikk tilbake. Der lå mannen og sov som om ingenting hadde skjedd.

- Mannen var usedvanlig heldig. Hadde han våknet, ville han mistet hodet. Jeg har aldri hørt at et tog skal ha passert over en mann uten at han ble skadet, sier polititalsmann Bob Burrowes til avisa icBerkshire.

Det samme skjedde i Trondheim i september 1993. En 20-åring sov i skinnegangen da nattoget kom ut fra Heimdal stasjon. På grunn av den lave hastigheten, klarte lokføreren å stanse før hele toget hadde passert. Under vogn fem fant han unggutten.

- Jeg rusket i mannen og fikk han ut av søvnen. Han hadde ikke fått ei skramme, sa lokfører Geir Kjelsberg til Aftenposten.

Bare 25 centimeter skilte mellom bakken og plogen foran på lokomotivet.

SKJEDD I NORGE FØR: For snart ti år siden skjedde det samme med en 20-åring i Trondheim. Hodet hans gikk akkurat klar av plogen foran på nattoget.