Frps landsmøte 2018

- Overlater ikke skolen til Høyre og Arbeiderpartiet­

Frp vil ha fritt skolevalg, gi mer makt til foreldrene, styrke yrkesfagene og trappe opp kampen mot mobbing.

FAGARBEIDER OG UTDANNINGSPOLITIKER: Roy Steffensen er en av få på Stortinget som kom fra jobb i kjeledress inn i politikken. Nå er han leder av Frps utdanningskomité og for første gang har Frps landsmøte en egen skoledebatt. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FAGARBEIDER OG UTDANNINGSPOLITIKER: Roy Steffensen er en av få på Stortinget som kom fra jobb i kjeledress inn i politikken. Nå er han leder av Frps utdanningskomité og for første gang har Frps landsmøte en egen skoledebatt. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Skatt, innvandring og samferdsel er fortsatt Frps hovedsaker. Men vi vet at skolepolitikk og barnehagesatsing har stor betydning for partivalget for henholdsvis 78 prosent og 67 prosent av velgerne. Dersom skole blir et hovedtema i valgkampen neste år, og vi er for dårlige og mangler troverdighet på feltet, kommer vi til å tape valget, sier leder av utdanningskomiteen på Stortinget (Frp), Roy Steffensen, til Dagbladet.

Vil bli skoleparti

For første gang skal landsmøtet til Frp ha en egen bolk om skolepolitikk. For første gang leder Frp utdanningskomiteen på Stortinget, og i de to siste landstyretalene sine har partileder Siv Jensen snakket om yrkesfagene og om sterkere innsats mot mobbing. I intervjuet med Dagbladet onsdag sa Jensen at Frp skal bredde ut politikken og vise sin politikk på flere områder, som miljø og skole.

- 670 000 elever går i skolen, fra første klasse til tiende klasse, og det er ca. 300 000 barn i barnehagen. Da snakker du om en million barn som har foreldre som er opptatt av hvordan ungene deres har det i hverdagen. Det er en ganske stor velgermasse. Velgerundersøkelser viser at skole - og barnehagepolitikk har stor betydning for partivalg, særlig ved lokalvalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer