Overlates til seg selv av berusede foreldre på sommerferie

Foreldre drar på fylla og lar barna være på egenhånd i dagesvis. - Noen ganger «glemmer» foreldre barna sine, sier Monica Brunner i Alarmtelefonen for barn og unge.

VANSKELIG I FERIEN: Alarmsentralen for barn og unge opplever en økning i henvendelser om barn som ikke har det bra på ferie. Illustrasjonsoto: Colourbox
VANSKELIG I FERIEN: Alarmsentralen for barn og unge opplever en økning i henvendelser om barn som ikke har det bra på ferie. Illustrasjonsoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For mange barn kan sommerferien bli et mareritt med fulle, rusa eller voldelige foreldre. Alarmtelefonen for barn og unge opplever hvert år en økning i antall henvendelser i sommerferien.

- Vi får med jevne mellomrom bekymringsmeldinger om barn som vandrer alene rundt i «syden», mens foreldrene er på fylla, sier Monica Brunner, leder i Alarmtelefonen for barn og unge.

Hun forteller at de fleste henvendelsene gjelder rus, familievold eller barnets egen psykiske helse. I juni tok 780 personer kontakt med Alarmtelefonen.

- Det er vanskelig å si hvorfor dette skjer oftere i ferien, men mange drikker kanskje mer eller ruser seg oftere når de ikke skal på jobb neste dag. I tillegg er det mer som trekker folk ut, konserter og andre arrangementer. De aller fleste ordner med barnevakt, men noen ganger «glemmer» foreldrene barna sine, forteller Brunner.

Slått på ferie Stort sett klarer Alarmtelefonen å komme i kontakt med foreldre eller andre personer i barnas nettverk som kan hjelpe. Noen ganger er imidlertid foreldrene så rusa, fulle eller umulig å få kontakt med at politiet eller den lokale barnevernstjenesten må kontaktes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer