Overlege anklaget for sexdrap

For snart åtte år siden døde en 32 år gammel kvinne etter påstått grov sex i St. Gallen i Sveits. Denne uka møtte en siktet mann i retten for andre gang.

DØDE: Den italienske kvinnen (32) døde i leiligheten til en sveitsisk overlege i 2015. Foto: Facebook
DØDE: Den italienske kvinnen (32) døde i leiligheten til en sveitsisk overlege i 2015. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Den italienske kvinnen (32), som jobbet som lege, døde i leiligheten til en sveitsisk overlege etter det som skal ha vært grov sex med sexleketøy i 2015, skriver avisa 20 Minuten.

Overlegen ble etter dødsfallet siktet for uaktsomt drap. Han ble frifunnet av St. Gallen tingrett i 2021, men kvinnens familie anket.

Denne uka møtte han i den sveitsiske lagmannsretten i forbindelse med ankesaken. Der nektet han for at de hadde grov sex, og avviste på ny at han hadde noe å gjøre med kvinnens død.

- Jeg vil igjen uttrykke min medfølelse til familien. Jeg er utrolig lei meg for det som skjedde. Jeg er på ingen måte involvert i hennes død, skal han ha uttalt i retten.

Kvinnen ble funnet med blåmerker og kloremerker på armene, beina og overkroppen, ifølge statsadvokaten. Dødsårsaken hennes er fortsatt ikke kjent.

I retten forklarte mannen at han fant kvinnen urørlig over balkongrekkverket. Han skal imidlertid ikke ha fraktet henne til legevakt eller gitt henne helsehjelp.

FARLIG: Chemsex vokser raskt i nabolandet vårt, og nå utgjør trenden er reell helserisiko for LHBT+ miljøet i Danmark. Video: Storyblocks, NTB / Dagbladet TV Vis mer

Klokka 01.15 ringte han politiet med beskjeden: «Jeg har besøk fra Italia, nå er kvinnen død». Før politiet ankom leiligheten, skal han ha gjemt sexleketøyet.

- Vi får aldri vite hva som skjedde. Siktede gjorde alt han kunne for å skjule sporene og legge falske spor. Han ryddet leiligheten, vasket champagneglassene og la fra seg sexleketøyene. Kriminalteknikerne var heller ikke i stand til å oppdage noen tydelige spor på stedet, sa advokaten i retten.

- En normal reaksjon i en slik situasjon ville vært panikk og umiddelbar varsling av nødetatene, sa advokaten videre.