STOR SAK: Etterforskningsleder Terje Rishaug og politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt holder seinere i dag  pressekonferanse om den spesielle utpressings- og sedelighetssaken. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG
STOR SAK: Etterforskningsleder Terje Rishaug og politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt holder seinere i dag pressekonferanse om den spesielle utpressings- og sedelighetssaken. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer

Overlege presset jenter for penger med nakenbilder

Tilsto i dag. Løslates etter rettskjennelse i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||ÅLESUND (Dagbladet): Legen fra Hedmark som mandag ble pågrepet på helikopterbasen til Norsk luftambulanse på Dombås, er siktet for blant annet utpressing, trusler og besittelse av barneporno.

- Kortene på bordet Mannen har nå erkjent straffskyld etter siktelsen.

- Klienten mine valgte å legge alle kortene på bordet. Det er ingen grunn til å nekte, sier mannens forsvarer, advokat Svein Tømmerdal, til Dagbladet.

En rekke barn fra flere steder i landet regnes som ofre i saken.

- Saken har forgreininger til mange politidistrikt, sa politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt i går.

Siktede ble i dag framstilt i Sunnmøre tingrett, der politiet ba om fire ukers varetektsfengsling. Retten besluttet imidlertid å løslate familiemannen. Politiet anket kjennelsen, men legen skal løslates fram til anken er behandlet.

Politiet skal klokka 14 i dag holde en pressekonferanse om saken.

Truet med nett-publisering Legen skal  ha tatt kontakt med flere mindreårige jenter helt ned i 11-årsalderen som han lurte til å sende nakenbilder og videoer av seg selv.

I neste omgang har mannen forsøkt å presse jentene for store pengebeløp, ved minst én anledning over hundre tusen kroner. Ofrene ble truet med at han skulle legge ut bildematerialet på nettet, eller sende det til venner.

 Politiet finkjemmer nå et stort materiale der det blant annet framgår opplysninger om jenter som politiet ikke visste var fornærmede i utgangspunktet.

Overlegen hadde kontakt med jentene både på nett og mobiltelefon, og skal blant annet ha utgitt seg for å være jevnaldrende jenter og gutter.

Motivasjonen skal kun ha vært pengene fra utpressingen, fordi mannen hadde fått store økonomiske problemer.

Knust Mesteparten av utpressingen skal ha pågått i 2009.

- Jeg registrerer at politiet har et omfattende beslag i saken, men jeg har ikke fått se det ennå, sier Tømmerdal.

Han opplyser at klienten er preget av å ha blitt pågrepet.

- For å si det enkelt: Han er helt knust, sier Tømmerdal.

Forsvareren understreker at lovbruddene ikke er knyttet til mannens arbeid som lege.