Overlege presset jenter for penger med nakenbilder

Tilsto i dag. Løslates etter rettskjennelse i ettermiddag.

STOR SAK: Etterforskningsleder Terje Rishaug og politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt holder seinere i dag  pressekonferanse om den spesielle utpressings- og sedelighetssaken. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG
STOR SAK: Etterforskningsleder Terje Rishaug og politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt holder seinere i dag pressekonferanse om den spesielle utpressings- og sedelighetssaken. Arkivfoto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ÅLESUND (Dagbladet): Legen fra Hedmark som mandag ble pågrepet på helikopterbasen til Norsk luftambulanse på Dombås, er siktet for blant annet utpressing, trusler og besittelse av barneporno.

- Kortene på bordet Mannen har nå erkjent straffskyld etter siktelsen.

- Klienten mine valgte å legge alle kortene på bordet. Det er ingen grunn til å nekte, sier mannens forsvarer, advokat Svein Tømmerdal, til Dagbladet.

En rekke barn fra flere steder i landet regnes som ofre i saken.

- Saken har forgreininger til mange politidistrikt, sa politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt i går.

Siktede ble i dag framstilt i Sunnmøre tingrett, der politiet ba om fire ukers varetektsfengsling. Retten besluttet imidlertid å løslate familiemannen. Politiet anket kjennelsen, men legen skal løslates fram til anken er behandlet.

Politiet skal klokka 14 i dag holde en pressekonferanse om saken.

Truet med nett-publisering Legen skal  ha tatt kontakt med flere mindreårige jenter helt ned i 11-årsalderen som han lurte til å sende nakenbilder og videoer av seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer