Overlege skal ha skallet ned sykepleier på jobb. Mener han ikke skulle mistet jobben

- Anklagen er urettmessig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En overlege ved Sykehuset i Vestfold (SiV) anklages for å ha skallet ned en kvinnelig sykepleier på jobb. Nå skal mannen møte i arbeidsretten, der han vil hevde seg oppsagt av sykehuset på usaklig grunnlag.

Det kommer fram i et sluttinnlegg skrevet av Den norske legeforening, som representerer mannen. 

- Han er uenig i anklagene som rettes mot ham, og har derfor tatt ut søksmål i saken, sier advokatfullmektig Liv Marit Fagerli.

30 vitner I rettsdokumentet kommer det fram at «NN ikke har skallet til sykepleier NN med vilje, slik at det ikke foreligger saklig grunn for oppsigelse basert på noen hendelse fra 28. juni 2014».

Noen måneder seinere, 10. oktober i fjor, ble overlegen sagt opp. Han har siden det benyttet seg av retten til å fortsatt stå i stillingen.

- Jeg har vært på jobb hver eneste dag siden jeg mottok oppsigelsen, foruten én dag da jeg var syk, og har gjort jobben min. Anklagen er urettmessig, sier overlegen til Dagbladet. 

Hele neste uke og den påfølgende mandagen skal saken nå gå for retten, etter at han selv saksøkte sykehuset. Over 30 personer, de fleste av dem kolleger av ham, skal vitne for og mot ham i Tønsberg tingrett. 

«Dersom retten ikke finner det bevist at saksøker med vilje - som villet vold - skallet til NN, anføres det at retten kan avgjøre saken etter bevisførsel knyttet til den angivelige panne-mot-panne-situasjonen. Retten behøver da ikke ta stilling til eldre saker», heter det i sluttinnlegget.

Krever erstatning Samtidig kommer det fram at også tidligere saker inngår i saklighetsvurderingen. Legeforeningen skriver at de ikke forstår hva det skulle dreie seg om.

Overlegen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Dagbladet. I rettsdokumentet heter det at legen krever oppreisningserstatning da saken skal ha vært en «ikke ubetydelig påkjenning» for ham.  

Kvinnen som hevder hun ble skallet ned, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Det gjør heller ikke sykehusets advokat, Jan L. Backer.

- Vi har besluttet at vi ikke ønsker å gi noen kommentar i saken, skriver han i en SMS.

- Dekning for påstanden Overlegen står fast ved at oppsigelsen er ugyldig, forklarer advokaten.

- Han bestrider de faktiske omstendigheter arbeidsgiver bygger saken på. Vi ønsker ikke å forhåndsprosedere saken og har derfor ingen ytterligere kommentarer, sier Fagerli.

- Det er nå opp til retten å vurdere om arbeidsgiver har bevismessig dekning for påstanden. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer