Overlegen (68) boikottet sin egen avskjedsfest. Behandlet pasienter på akutten isteden

- Jeg greier meg med niste og uten krystallvase. Og Høyre har fått min siste stemme.

NEI TAKK:  Blivende pensjonist-overlege Ivar Eskeland (68) i fakkeltog forrige tirsdag for akuttavdelingen på Volda sjukehus. I går behandlet han pasienter mens sjefene feiret hans 32 år lange tjeneste på sykehuset i etasjen under. Foto: Knut Arne Aarset, Sunnmørsposten.
NEI TAKK: Blivende pensjonist-overlege Ivar Eskeland (68) i fakkeltog forrige tirsdag for akuttavdelingen på Volda sjukehus. I går behandlet han pasienter mens sjefene feiret hans 32 år lange tjeneste på sykehuset i etasjen under. Foto: Knut Arne Aarset, Sunnmørsposten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den avholdte overlegen blir pensjonist, og i går ble han hyllet av arbeidsgiveren for lang og tro tjeneste.

Assisterende direktør i Helse Møre og Romsdal, flere helsetopper og kolleger var samlet  rundt festbordet i kantina på Volda sjukehus, der overlegen har jobbet i 32 år.

Det var bare en av de inviterte som ikke møtte opp.

Hedersgjesten selv, overlege Inge Eskeland (68), var opptatt med pasienter på akuttavdelingen i etasjen over hans egen avskjedsfest.

Både fordi han er opptatt av lokalsykehusets pasienter, bokstavelig talt - og i protest mot helseminister Bent Høie (H) og regjeringens sykehuspolitikk, som vil legge ned akuttkirurgien ved ialt fem lokalsykehus.

Her er regjeringens egen kortversjon av den nasjonale helse- og sykehusplasnen.

Nistepakke - uten krystallvase - Dette er min personlige protest mot det vanstyret og nedbyggingen som nå er på gang. Jeg greier meg med vanlig niste og uten en krystallvase fra helseforetaket, sier overlege Inge Eskeland til Sunnmørsposten.

Han er opprørt over forslaget om å klegge ned akuttkirurgien ved Volda sjukehus, og forrige tirsdag gikk han i stort fakkeltog for lokalsykehuset sammen med folk fra hele nærområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer