Overlegen (68) boikottet sin egen avskjedsfest. Behandlet pasienter på akutten isteden

- Jeg greier meg med niste og uten krystallvase. Og Høyre har fått min siste stemme.

 NEI TAKK:  Blivende pensjonist-overlege Ivar Eskeland (68) i fakkeltog forrige tirsdag for akuttavdelingen på Volda sjukehus. I går behandlet han pasienter mens sjefene feiret hans 32 år lange tjeneste på sykehuset i etasjen under. Foto: Knut Arne Aarset, Sunnmørsposten.
NEI TAKK: Blivende pensjonist-overlege Ivar Eskeland (68) i fakkeltog forrige tirsdag for akuttavdelingen på Volda sjukehus. I går behandlet han pasienter mens sjefene feiret hans 32 år lange tjeneste på sykehuset i etasjen under. Foto: Knut Arne Aarset, Sunnmørsposten.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den avholdte overlegen blir pensjonist, og i går ble han hyllet av arbeidsgiveren for lang og tro tjeneste.

Assisterende direktør i Helse Møre og Romsdal, flere helsetopper og kolleger var samlet  rundt festbordet i kantina på Volda sjukehus, der overlegen har jobbet i 32 år.

Det var bare en av de inviterte som ikke møtte opp.

Hedersgjesten selv, overlege Inge Eskeland (68), var opptatt med pasienter på akuttavdelingen i etasjen over hans egen avskjedsfest.

Både fordi han er opptatt av lokalsykehusets pasienter, bokstavelig talt - og i protest mot helseminister Bent Høie (H) og regjeringens sykehuspolitikk, som vil legge ned akuttkirurgien ved ialt fem lokalsykehus.

Her er regjeringens egen kortversjon av den nasjonale helse- og sykehusplasnen.

Nistepakke - uten krystallvase
- Dette er min personlige protest mot det vanstyret og nedbyggingen som nå er på gang. Jeg greier meg med vanlig niste og uten en krystallvase fra helseforetaket, sier overlege Inge Eskeland til Sunnmørsposten.

Han er opprørt over forslaget om å klegge ned akuttkirurgien ved Volda sjukehus, og forrige tirsdag gikk han i stort fakkeltog for lokalsykehuset sammen med folk fra hele nærområdet.

Da ga han samtidig en konkret begrunnelse til direktør Espen Remme i Helse Møre og Romsdal om hvorfor han ikke ville la seg hedre og ikke komme på avskjedsfesten - som gikk sin gang.

- Siste Høyre-stemme
Eskeland er ikke en mann som søker oppmerksom i tide og utide, og det var en annen person som gjorde Sunnmørsposten oppmerksom på den spesielle situasjonen på Volda sjukehus i går.

Avisa møtte opp på sykehuset, og fikk noen vurderinger fra overlegen mellom pasientavtalene.

- Jeg kunne bare ikke stille opp på denne middagen og ta i mot en avskjedsgave fra et system som jeg nå føler svikter oss fundamentalt. Jeg er opprørt over helseminister Bent Høies kuttforslag.

- Jeg har stemt Høyre i mange år, men det kommer jeg ikke til å gjøre lenger med en nedleggingsminister i posisjon, sier Volda-overlegen til Sunnmørsposten.

I dag: - Opptatt med pasienter
Dagbladet har kontaktet Volda sjukehus i formiddag, med vennlig beskjed om å prøve seinere. Den pensjonistfeirede overlegen var opptatt med pasienter.

Assisterende direktør Helge Ristesund i Helse Møre og Romsdal beklager veldig at Eskeland ikke fant å ville møte opp til «den hederen han så åpenbart fortjener».