Overlegen seier til Romney i Illinois

Vant nytt nominasjonsvalg.

VANT: Mitt Romney vant en overlegen seier i Republikanernes nominasjonsvalg i den amerikanske delstaten Illinois og kunne høste applaus fra sine tilhengere. Foto: Steven Senne/AP/Scanpix
VANT: Mitt Romney vant en overlegen seier i Republikanernes nominasjonsvalg i den amerikanske delstaten Illinois og kunne høste applaus fra sine tilhengere. Foto: Steven Senne/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mitt Romney vant en overlegen seier i Republikanernes nominasjonsvalg i den amerikanske delstaten Illinois.

Da nesten alle stemmene var talt opp, lå Romney an til å få 47 prosents oppslutning. Hans nærmeste utfordrer, kristenkonservative Rick Santorum, lå an til å få 35 prosent.

- Jeg tilbyr et ekte valg og en ny start, sa Romney i sin seierstale foran jublende tilhengere i en forstad til Chicago.

Med seieren i president Barack Obamas hjemstat har Romney tatt et nytt skritt i retning av å bli Republikanernes kandidat ved presidentvalget til høsten.

Resultatet vil gi ny tyngde til argumentet om at de andre republikanerne i nominasjonskampen bør trekke seg, slik at partiet kan samle seg om den tidligere guvernøren i Massachusetts.

- Best sjanse mot Obama - Jeg stemte på Romney fordi jeg tror han er kandidaten med best sjanse til å slå Obama, sa George Paterson (77) etter å ha avgitt stemme i forstaden Wilmette utenfor Chicago tirsdag.

Mange analytikere har pekt på at det er Romney som trolig vil ha best muligheter til å kapre stemmer fra uavhengige sentrumsvelgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer