PÅ INNSIDEN: Dagbladets team har fått tillatelse til å bli med på innsiden av grotta på St. Hanshaugen der flere unge mennesker ble kullosforgiftet og funnet bevisstløse under en ravefest. Video: Emilie Rydning. Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Grottefesten i Oslo

Overlegens brutale advarsel: -Ingen motgift

Flere av deltakerne fra grottefesten i Oslo kan fremdeles ikke gjøre rede for seg, og det er snakk om hjerneskader, opplyser Oslo universitetssykehus. Nå slår overlege alarm.

Publisert
Sist oppdatert

- Fortsatt har vi pasienter innlagt for behandling og som har komplikasjoner i form av hjerneskader, sier Dag Jacobsen, avdelingsleder ved Akuttmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus.

<strong>ADVARER:</strong> Overlege Dag Jacobsen ved Oslo universitetssykehus går ut med kraftig advarsel om kullosforgiftning etter at flere festdeltakere fra den såkalte grottefesten fremdeles ikke kan gjøre rede for seg. Foto: Nina Hansen
ADVARER: Overlege Dag Jacobsen ved Oslo universitetssykehus går ut med kraftig advarsel om kullosforgiftning etter at flere festdeltakere fra den såkalte grottefesten fremdeles ikke kan gjøre rede for seg. Foto: Nina Hansen Vis mer

Av hensyn til pasienter og deres pårørende ønsker ikke Oslo universitetssykehus å gå ut med hvordan skadene arter seg for flere av deltakerne fra den såkalte grottefesten i Oslo i slutten av august.

Jacobsen understreker overfor Dagbladet at det er et viktig budskap sykehuset nå går ut med.

- Cellene kveles

- De pårørende ønsker ikke at andre tenåringer og deres pårørende kommer i samme situasjon. Kullosforgitning er blant de verste forgiftninger man kan få. Kroppens celler kveles, og det finnes ingen motgift bortsett fra oksygen, sier Jacobsen.

Overlegen håper at skadene flere av festdeltakerne er påført ikke ender opp med å bli varige.

- Vi har ingen garanti for det. Først gir vi behandling, så må de til rehabilitering, sier Jacobsen til Dagbladet.

Tidligere i kveld gikk Oslo universitetssykehus ut med følgende pressemelding.

- Av hensyn til taushetsplikten har Oslo universitetssykehus, hvor alle de alvorligste tilfellene ble behandlet, vært restriktiv med ytterligere informasjon om pasientene. I samråd med pårørende til de resterende innlagte pasientene, som fortsatt ikke kan gjøre rede for seg selv, ønsker sykehuset allikevel å gå ut med mer utfyllende informasjon om alvorligheten av denne tilstanden. Begrunnelsen for dette er å forsøke å hindre liknende arrangementer i den tro at dette «ikke er så farlig allikevel», heter det.

27 til sykehus

Sykehuset vil ikke opplyse hvor mange som fortsatt er innlagt, men bekrefter at det dreier seg om flere pasienter. De mottar både vanlig og intensiv behandling.

Ifølge politiet kan inntil 200 personer ha deltatt på festen på St. Hanshaugen i Oslo natt til søndag.

27 personer ble brakt til sykehus etter å ha blitt kullosforgiftet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer