Corona

Overlevde 11. september - dør av corona

Offisielt har minst 44 personer, som overlevde terrorangrepet 11. september 2001, dødd av corona. Men aktivister og advokater mener det reelle tallet er langt høyere.

SKREMT: John Feal (nummer to fra høyre) overlevde 11. september, han beskriver frykten da han fikk påvist corona tidligere i år. Her er han i et TV-studio sammen med komiker Jon Stewart og tidligere nestkommanderende for brannvesenet i New York, Richard Alles. P Photo/Mary Altaffer
SKREMT: John Feal (nummer to fra høyre) overlevde 11. september, han beskriver frykten da han fikk påvist corona tidligere i år. Her er han i et TV-studio sammen med komiker Jon Stewart og tidligere nestkommanderende for brannvesenet i New York, Richard Alles. P Photo/Mary Altaffer Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 33.55% Første dose: 66.42%

NEW YORK (Dagbladet): - Grov undertelling, sa New York-advokaten Michael Barasch nylig til Newsday.

Han hadde da fått bekreftet at 22 av de 15 000 redningsmannskapene og overlevende han representerer etter terrorangrepet 11. september 2001, hadde dødd av covid-19.

Nå mener han at fem ganger så mange redningsmannskaper fra 2001 har dødd i pandemien i år.

- Mer enn 100

- Av disse har mer enn 100 dødd av covid-19 fordi de har sykdommer knyttet til ground zero, sier talsperson for Barasch, Patrick Rheaume, i en uttalelse til NBC News på 19-årsdagen for angrepet.

Det er registrert 68 ulike former for kreft og dusinvis former for luftveisplager blant redningsmannskapene som var i området rundt ground zero for 19 år siden.

- Det gjør dem unikt sårbare for en sykdom som angriper lungene og immunsystemet, sier Rheaume.

Per 21. august har mer enn 1400 overlevende etter 11. september blitt smittet av coronaviruset. 191 av dem hadde havnet på sykehus og 44 har mistet livet, ifølge World Trade Center Health Program.

The City skriver at programmet omfatter 79 000 redningsmannskaper og 26 000 overlevende, som befant seg på ground zero, og at også de tror det reelle antallet som er døde av viruset, er betydelig høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer