Overlevde 20 dager på sjøen

Roger Edström (61) overlevde mirakuløst 20 dager på Østersjøen på en blanding av hundemat og sjøvann. Les den utrolige historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 20 døgn drev svenske Roger Edström rundt i den lille motorbåten sin på Østersjøen. Motoren brøt sammen i slutten av august. Ved 18-tiden i går kveld ble han oppdaget av kystvakta i Latvia. De første dagene overlevde han på gulrøtter, deretter levde han på poteter. De siste dagene lagde han en grøt av hundemat som ble skylt ned med sjøvann. De siste tre dagene hadde han ikke mat i det hele tatt.

- Hundematen smakte faktisk godt. Jeg la hundematen i bløt og kokte den i en halvtime med sojasaus, krydderpepper og hvitpepper, sier den ufrivillige sjømannen.

- Som Kon Tiki

Roger Edströms 6-7 meters motorbåt «Angelica» er bygd i 1960, de to er fortsatt gode venner til tross for den ufrivillig lange båtturen.

- Denne båten er fantastisk, bedre enn Kon Tiki-flåten. Den danser på bølgene, sier Edström til Aftonbladet.

Han var på vei fra Norrtälje til Visby da båten traff en stein og batteriet veltet. Alt ble svart og båten begynte å drive.

Etterlengtet røyk

I 20 dager drev båten viljeløst rundt på Østersjøen. I går kveld ble han bragt i sikkerhet av kystvakta som kunne tilby vanlig mat, og det han lengtet mest etter: En sigarett.

Nå vil ikke Edström dra fra Latvia.

- Det kunne vært artig å vite hvor båten havner, den driver omkring på havet ennå. Jeg vil ha minibankkortet mitt og kameraet, sier den sindige svensken.

Etter ei natt på sykehus er Edström på vei til Riga, den svenske ambassaden vurderer å sende ham hjem i løpet av dagen.

LANG FERRD I LITEN BÅT: Roger Edström (61) ble torsdag kveld reddet av den latviske kystvakten etter å ha drevet rundt i Østersjøen i denne båten siden begynnelsen av september.