Blindpassasjer gjemte seg i utstyrsrom:

Overlevde 2,5 timer under fly

Fant blindpassasjer etter landing i Miami.

SNEK SEG MED: En mann fra Guatemala risikerer virkelig alt for å komme seg ut av landet. Video: Instagram / Onlyindade. Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble en 26 år gammel mann pågrepet etter å ha gjemt seg i utstyrsrommet til et fly, ifølge USAs toll- og grensebeskyttelse (CBP). Det skriver CNN.

26-åringen gjemte seg i et rom på undersiden av et American Airlines-jetfly under en flyging fra Guatemala City til Miami - som er en flytur på 2,5 timer.

Ifølge selskapet er mannen uskadd.

- Ekstremt stor risiko

I en video lagt ut på Instagram kan man se at ansatte i American Airlines holder en tilsynelatende sliten mann i armene, like før vedkommende setter seg ned på bakken.

Videoen viser også bilder av utstyrsrommet på undersiden av flyet ved den høyre flyvingen, som mannen har oppholdt seg i.

- Personer utsetter seg for ekstremt stor risiko når de gjemmer seg i trange rom om bord på fly, heter det i en uttalelse fra CBP.

Brannvesenet i Miami-Dade bekrefter overfor CNN at de fraktet mannen til et lokalt sykehus for medisinsk vurdering.

Ifølge det amerikanske Luftfartstilsynet (FAA) har 129 personer forsøkt å gjemme seg i hjulbrønnene og andre steder på kommersielle fly siden 1947. Av disse har 100 dødd som følge av skader eller eksponering, ifølge byrået. Det skriver The Guardian.

Varetektsfengsles

Ifølge American Airlines ble flyet møtt av politi etter landingen på grunn av sikkerhetsproblemer. Flyselskapet uttalte lørdag at de nå samarbeider med amerikanske myndigheter i en etterforskning.

Immigrasjonsadvokat Angel Leal sier at mannen nå vil bli varetektsfengslet av myndighetene.

- Den guatemalske blindpassasjeren vil bli varetektsfengslet av innenriksdepartementet, CBP, samtidig som han står overfor en framskyndet returneringsordre, sier Leal til TV-kanalen WTVJ. Det skriver The Guardian.

Ifølge avisa utgjør guatemalanere en stor andel av de rundt 1,7 millioner migrantene som har blitt pågrepet eller utvist av amerikanske grensepersonell det siste året - mange på flukt fra voldelige gjenger og ekstrem fattigdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer