Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overlevde bomben

LONDON/OSLO (Dagbladet): Norske Veronica Sande (21) var i full gang med å servere gjestene da terrorbomben eksploderte inne i puben Admiral Duncan i Londons teaterstrøk Soho. Sekunder før bomben gikk i lufta, varslet Veronica om at det sto en mistenkelig veske på golvet. Bomben drepte tre personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble 72 personer skadd i eksplosjonen.

- Jeg så et kraftig gult lys, før jeg kjente et voldsomt et kraftig lufttrykk og ble truffet av en haug glassbiter. Da jeg åpnet øynene, var puben fullstendig rasert, forteller jenta fra Asker utenfor Oslo i dagens utgave av avisa The Observer.

Ifølge avisa var den norske kvinnen en av få som forsatt sto på beina. Overalt lå det mennesker som var hardt såret.

- Mirakuløst

- Det er helt mirakuløst at Veronica lever. Datteren vår sto i baren da bomben gikk av. Det reddet trolig livet hennes, forteller Terje Sande til Dagbladet.

I går snakket han og kona Brit Mari med datteren på telefonen.

Hvis ikke Veronica hadde stått bak bardisken, kunne det ha gått langt verre med henne. Politiet mener at bardisken tok imot det meste av trykket idet bomben gikk av. Veronica pådro seg en del kuttskader, men ble etter en legesjekk skrevet ut fra sykehuset natt til i går.

Fire pågrepet

I går kveld hadde politiet i London pågrepet fire personer som settes i forbindelse med terrorangrepet. Den norske kvinnen ble i går avhørt som øyenvitne av politiet.

Ved 18.30-tida fredag kveld kom en mann som bar på en Adidas-bag, inn på puben.

Bortsett fra en gjest var det ingen som la merke til at mannen plasserte bagen på golvet.

Ifølge den britiske avisa tok denne gjesten kontakt med Veronica og fortalte om den mistenkelige bagen. Den norske jenta skal ha blitt skremt, og varslet umiddelbart sjefen sin.

Tirsdag hadde nemlig politiet vært innom puben, som er en kjent pub for homofile, og bedt dem være på utkikk etter mistenkelige gjenstander.

Et tips til en ukeavis gikk ut på at høyreekstremistene neste gang ville slå til mot et samlingssted for homofile.

Verken Veronica Sande eller sjefen hennes kunne ane at bagen inneholdt en livsfarlig spikerbombe. Da sjefen gikk bort for å kontrollere bagen, eksploderte bomben.

REDDET LIVET: </B>Norske Veronika sto bak disken i puben Admiral Duncan da bomben eksploderte. -Det er helt mirakuløst at Veronika lever, sier far Terje SAnde til Dagbladet.