Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overlevde dødskrasj

HØNEFOSS (Dagbladet): Journalist Jan Arne Sandholtbråten (49) skulle dekke avhøret av Princ Dobroshi, og fikk bli med i rettens minibuss på vei til Ringerike kretsfengsel. Han satt bakerst og overlevde. Trailersjåføren som traff minibussen, er siktet for brudd på veitrafikkloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I minibussen satt også Sorenskriver Kjell Halvard Jakobsen fra Eidsvoll og sjåfør Svein Freitag fra Nannestad, og den 61 år gamle tiltalte i straffesaken.

De ble alle drept i sammenstøtet med trailerens tilhenger på E16 på Sundvollen.

En 28 år gammel kvinnelig lekdommer i saken ligger til observasjon på Ullevål sykehus med skader i ansikt, bryst og buk. Den andre lekdommeren, den tiltaltes advokat Jan Schjatvet, og Jan Arne Sandholtbråten fra Eidsvold Blad/Ullensaker Blad, fikk alle mindre skader.

Flere brudd

I går lå Sandholtbråten fortsatt på Ringerike sykehus, kraftig forslått, med brudd i armen og flere brukne ribbein. Han husker lite fra ulykka.

- Jeg satt alene bakerst, noterte på blokka og tenkte gjennom hvordan jeg skulle dekke den forestående saken. Jeg var opptatt med mitt, og merket ingenting. Kanskje fikk jeg et kort glimt av hva som skjedde, men forsto det ikke. Så ble alt svart, før jeg våknet opp på golvet i minibussen, forteller Sandholtbråten.

- Jeg kom meg opp, fikk slått ut et vindu, men jeg var så sliten og forslått at jeg ikke orket tanken på å heise meg ut vinduet. Så jeg ble liggende der til hjelpen kom. Hjelpemannskapene var raskt på stedet.

Trakk ned «rullegardina»

Mens han ventet, valgte han å ikke ta inn over seg inntrykkene fra vraket der tre mennesker døde.

- De bildene har jeg ikke framkalt i hodet. Jeg trakk ned «rullegardina». Jeg har dekket slike ulykker i en mannsalder, og vet hvor tøffe de er for de involverte, sier han.

I går snakket han med et kriseteam på sykehuset. Etter noen dager i sykesenga skal han tilbake på jobb.

Trailersjåføren er fratatt førerkortet og siktet for brudd på veitrafikkloven.

- Dersom etterforskningen viser at det skal utferdiges en endelig siktelse mot ham, er det uaktsomhetsparagrafen i veitrafikkloven eller straffelovens bestemmelse om uaktsomt bildrap som er aktuell, sier politiadjutant Gunn Iren Midtbø ved Ringerike politidistrikt.

Ei gruppe på sju KFOR-soldater på vei til Hvalsmoen var blant de første til ulykkesstedet, og deltok aktivt i redningsarbeidet.

- De gjorde en utrolig fin jobb, og de har fått en påskjønnelse av politimesteren, sier Midtbø.

ER PIGG I HODET: Journalist Jan Arne Sandholtbråten satt bakerst i minibussen da det smalt. Han har brukket overarmen og flere ribbein, men sier seg pigg i hodet.