Sverige

Overlevde dødskrasjen: - Skal kjempe

Sara Trulsen Edström (18) overlevde bilulykken som har rystet Sverige.

SKADD: Sara Trulsen Edström ble alvorlig skadd i ulykken. Bildet publiseres med tillatelse. Foto: Privat
SKADD: Sara Trulsen Edström ble alvorlig skadd i ulykken. Bildet publiseres med tillatelse. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Sverige er rystet etter en voldsom trafikkulykke mellom Degerfors og Karlskoga seint fredag kveld. Tre personer omkom.

Sara Trulsen Edström (18) overlevde den alvorlige bilulykken. Hun ble alvorlig skadd i ulykken, og fraktet til Universitetssjukhuset i Örebro.

- Hennes hilsen er at hun skal kjempe. Hun er glad for at hun lever, sier søstera Angelica Olave til Expressen.

Fredag kveld skulle 18-åringen tilbringe hjemme hos kjæresten, sammen med bestevennen.

- De hadde handlet og skulle kose seg og se en film, forteller moren Eva Trulsen, og storesøstera.

DØDSULYKKE: Tre personer omkom og en ble alvorlig skadet i en frontkollisjon mellom to biler i Örebro. Vitner sier at en av bilene kjørte i veldig høy hastighet. Foto: Alex Ljungdahl. Reporter: Emma Åhman / Expressen Vis mer

Skulle hente venn

Så bestemte de seg for å reise til Karlskoga for å hente en venn til, ifølge familien. Kort tid etter at de reiste fra Degerfors, frontkolliderte de med en bil i høy fart.

Politiet opplyser at kollisjonen skjedde i forbindelse med en forbikjøring i høy hastighet. Sjåføren i den andre bilen, en 35 år gammel mann, er blant de omkomne.

Ifølge Expressen kom Sara til seg selv inne i bilen og klarte å ta seg ut. Først prøvde hun å få med seg vennene, men da var det allerede for seint.

En nabo til ulykkesstedet var raskt på plass, og deltok i det livreddende arbeidet. Ifølge familien reddet kvinnen Saras liv.

Søndag er 18-åringens skader stabile. Likevel må hun gjennom flere operasjoner og en lang tid på sykehus. Familien forteller at hun er våken og at de har kommunisert med henne.

- Til tross for smertene og alt hun har vært gjennom, sier hun at hun har det bra. Jeg tror at hun er takknemlig for å være i live, sier søstera.

På Facebook skriver Angelica Olave «Sara hilser at «jeg skal faen ikke dø»».

MINNES: Det er tent lys og lagt ned blomster på stedet der dødsulykken skjedde. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
MINNES: Det er tent lys og lagt ned blomster på stedet der dødsulykken skjedde. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer

Tre døde

Saras bestevenn og kjæreste omkom. En 18 år gammel jente, og en 25 år gammel mann som hadde flyktet til Sverige fra Syria.

- En kjempefin gutt, veldig hyggelig. Han har hatt en fantastisk reise, lært seg svensk og etablert seg i samfunnet. Han kommer til å bli veldig savnet, sa rektor Elaine E. Lindblom ved Karlskoga folkehøyskole til Expressen lørdag.

Også på Möckelngymnasiet, hvor 18-åringen var elev, er sorgen stor.

- Det er tungt, sier rektor Claes Vitez.

Saras hund, chihuahuaen Diva, døde også i ulykken.

35-åringen i den andre bilen, som omkom, var fra et annet nordisk land enn Sverige, ifølge Expressen. Hvilket land er ikke offentliggjort. Han var alene i bilen under kollisjonen.

Det er åpnet etterforskning, som omhandler uaktsomt drap og uaktsom atferd i trafikken. Bilder fra stedet viser enorme skader på de involverte bilene. En av dem skal også ha stått i brann da politiet ankom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer