Overlevde eksplosjon i bil

STAVANGER/ EIGERSUND (Dagbladet): - Det er helt utrolig at Frode er i live, sier Ketil Skibstad. Nyttårsaften fikk han sjokkmeldingen om at bilen sønnen brukte på vei til fest, hadde eksplodert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eigersunderen Frode Skibstad (22), hans kjæreste og to venner var på vei til nyttårsfest i nabokommunen Bjerkreim da det utrolige skjedde. På uforklarlig vis eksploderte de tre familiepakkene med fyrverkeri som lå i bagasjerommet.

Sprengkraften fra eksplosjonen var så voldsom at både dører og vinduer i den lille Opelen ble revet i filler. Selv taket løsnet, og bagasjelokket ble slengt som et livsfarlig prosjektil gjennom lufta. Politiet fant et av billyktene 60 meter unna vraket.

Sjokkbølgen fra smellet ødela trommehinnene til de fire som satt i bilen, og alle ble sendt til sykehus med brannskader i ansiktet. Frode fikk i tillegg punktert begge lungene. Den 22 år gamle sveiseren ble midlertidig lammet i beina, og måtte karre seg ut av vraket med sine blodige hender.

- At en av de fire skulle overleve, ville vært utrolig. At alle fire kom fra ulykken med livet i behold er et under, sier Skibstad.

Lamslått

Politiet har foreløpig ingen idé om hvorfor fyrverkeriet plutselig eksploderte, men vakthavende lensmann i Bjerkreim sier at det ikke er noe som tyder at fyrverkeriet ble tent på, eller at det fantes andre eksplosiver i bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer